Beatlesfanclub NL

Sir Paul McCartney bestormt de O2 in Londen met een marathon-setlist van bijna drie uur.
De feestelijke gebeurtenis was het enige optreden van de voormalige Beatle in Engeland van dit jaar. Het optreden verbaasde de uitverkochte arena met vlammen, vuurwerk en doedelzakspelers, terwijl Paul hit na hit afvuurde uit zijn enorme muziekcatalogus.

Hij begon de show met ‘Magical Mystery Tour’, temidden van een kleurrijke, psychedelische achtergrond.
Tijdens het concert hield Paul diverse eerbetonen, aan zijn overleden vrouw Linda en zijn familie en de overleden Beatles George Harrison en John Lennon. Op een gegeven moment leidde hij het publiek zelfs naar een vertolking van Lennon’s nummer ‘Give Peace A Chance’.

Hoogtepunt was ‘Live and Let Die’, waarbij de zanger bij wijze van grap naar zijn hart greep terwijl vlammen en vuurwerk uit het podium kwamen. Tijdens de tweede en laatste toegift van de avond speelde Sir Paul ‘Mull Of Kintyre’, op een podium gevuld met doedelzakspelers.

Een aangrijpend moment was ‘Blackbird’. Dit speelde hij solo op een akoestische gitaar en hij vertelde waar zijn inspiratie vandaan kwam: van de Amerikaanse mensenrechtenorganisatie.
De zanger liet zijn tomeloze energie zijn tijdens het gehele concert — hij vroeg het publiek toen hij voor de eerste toegift terug op het podium kwam: “Willen jullie nog meer rocken? Willen jullie dat?" voordat hij de Beatlesklassieker ‘Day Tripper’ inzette.

Hij rondde de show af met een overweldigende vertolking van ‘Helter Skelter’ voordat hij eindigde met de reprise ‘Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ voor een publiek dat niet naar huis wilde ondanks het feit dat Sir Paul hen vertelde dat het tijd was om te gaan slapen.

Het enorme Kerstoptreden zou niet compleet zijn geweest zonder de uitvoering van Macca’s beroemde kersthit ‘Wonderful Christmas Time’ — en natuurlijk werden we niet teleurgesteld. Nepsneeuw dwarrelde uit het plafond terwijl het publiek de weg naar buiten zocht.

Het optreden beëindigde zijn eerste Europese tour sinds vijf jaar en betekende tevens het eerste optreden van de zanger in de O2 — op de dag af 46 jaar nadat hij het eerste Beatles kerstconcert gaf in het Liverpool Empire Theatre.
De 'Good Evening Europe' tour is het vervolg van een uitverkochte stadion tournee in de Verenigde Staten eerder deze zomer.

(Bron: Telegraph.co.uk)
(Vert.: Ellen Clement)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633950