Beatlesfanclub NL

‘Composing The Beatles Songbook: Lennon and McCartney 1957-1965’ en ‘Composing The Beatles Songbook: Lennon and McCartney 1966-1970’ waren twee DVD's die een interessante analytische kijk gaven op de Beatlescatalogus door de ogen van bekende muziekcritici en muzikanten die allen connecties hebben met the Beatles.

De discussie verplaatst zich nu naar een ander uitgangspunt met ‘Composing Outside The Beatles: Lennon & McCartney 1967-1972’, een DVD die onlangs uitkwam. Het is voornamelijk een ‘onafhankelijke bespreking’ van het werk van John Lennon en Paul McCartney, tijdens en na the Beatles, door namen die bij Beatlesfans en lezers van muziekboeken bekend zullen zijn.

Eerst zijn daar drie muzikanten met connecties met the Beatles: De hoesontwerper van ‘Revolver’ en bassist van de Plastic Ono Band Klaus Voormann, POB drummer Alan White en voormalig Wings-drummer Denny Seiwell. Ze worden vergezeld door de auteurs Paul Gambaccini (‘The McCartney Interviews’), Jon Weiner (‘Gimme Some Truth: The John Lennon FBI Files’), Chris Ingham (‘The Beatles Academic’), Robert Christgau (Village Voice, Rolling Stone), Garry McGee (‘Band on the Run: A History of Paul McCartney and Wings’), Anthony DeCurtis (Rolling Stone), Johnny Rogan (‘John Lennon: The Albums,’ ‘The Byrds’), John Blaney (‘Beatles For Sale: How Everything They Touched Turned to Gold’) en Steve Turner (‘The Gospel According to the Beatles’).

Het feit dat George Harrison niet besproken wordt is onbegrijpelijk. Harrison ontwikkelde zich tot een uitstekend componist en muzikant, en dat hij niet besproken wordt is echt een gemis.

Dat gezegd hebbende: deze DVD is even interessant als de voorgaande twee, zelfs als de discussie soms wat taai wordt. Deze gasten weten waar ze over praten en hebben soms een unieke en diepzinnige kijk op de dingen. De invloed en aanwezigheid van Yoko Ono en Linda McCartney telt hier zwaar mee, misschien meer dan wij zouden vinden, maar als je zoekt naar een diepzinnige en gespecialiseerde analyse van Lennon-McCartney's latere Beatle- en vroege solojaren, iets om over na te denken, dan zit je met deze DVD goed.

(Bron: examiner.com)
(Vert.: Ruby Van Den Bergh)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633950