Beatlesfanclub NL

Onlangs werden enkele zeldzame en niet eerder uitgebracht opnames van John Lennon ontdekt in een kluis. Deze opnames dateren van 19 augustus 1980.

De opnames werden niet samen met de vermiste videobeelden — van wat is waarschijnlijk John Lennon’s laatste opnamesessie met zijn band voor zijn dood — opgenomen. Helemaal ongelofelijk is dat deze opnames pas nu worden uitgebracht.

29 jaar geleden werden Beatles fans onaangenaam verrast door vier zinloze schoten, afgevuurd in de rug van John Lennon. Hij was pas 40 jaar oud en was een van de meest invloedrijke muzikanten aller tijden. Die avond stond de wereld even stil. Van deze unieke Lennon opnames kan een preview worden bekeken op www.lennontapes.com samen met het verhaal over de avond waarop deze opnames werden gedaan.

Ter herinnering aan de 29ste sterfdag van John Lennon en met het aankomende kerstseizoen lijkt het de perfecte tijd om terug te gaan in de geest van Lennon met deze zeldzame en kostbare opnames. Voor de allereerste keer zijn deze nieuwe opnames verkrijgbaar in de voorverkoop bij www.lennontapes.com. Deze voorverkoop stelt je in de gelegenheid om de opnames per email te ontvangen op 23 december. Je kunt ze ook naar je vrienden laten sturen als kerstcadeau.

John ging weg bij The Beatles in 1970 en begon aan een solocarrière. Al zijn soloalbums werden klassiekers. Als eerste verscheen 'John Lennon/Plastic Ono Band'' en vervolgens 'Imagine'. De nummers 'Give Peace a Chance' en 'Imagine' zouden wereldhits worden. Vervolgens kwam 'Happy Xmas (War is Over)' uit. In 1973 bracht Lennon 'Mind Games' uit, in september 1974 'Walls and Bridges' en de single 'Whatever Gets You Thru the Night'. In 1975 werd 'Rock'n'Roll' uitgebracht en op 18 april 1975 verscheen Lennon voor het laatst op tv terwijl hij optrad met het nummer 'Imagine'. In oktober 1975 bracht Lennon 'Shaved Fish' uit.

(Bron: thestreet.com)
(Vert.: Ellen Clement)

Noot "Feitenpolitie" BFNL Wink

Er staat abusievelijk vermeld:

Deze opnames dateren van 19 augustus 1980.

Dit klopt niet. De opnames zijn van maandag 18 augustus 1980. Op dinsdag
19 augustus 1980 werd alleen aan het nummer Hard Times Are Over
gewerkt.(Bron: Keith Badman, The Beatles After The Break-Up, blz. 258)

Verder staat er:

29 jaar geleden werden Beatles fans onaangenaam verrast door vier zinloze schoten, afgevuurd in de rug van John Lennon.

Ook dit klopt niet helemaal:

Het waren namelijk vijf schoten, waarvan er een miste, dat wel... De revolver was helemaal leeggeschoten.(Bron: Keith Badman, The Beatles After The Break-Up, blz. 272)

Verder staat er fout:

John ging weg bij The Beatles in 1970 en begon aan een solocarrière.

Dit klopt niet helemaal, John ging namelijk in september 1969 al weg bij the Beatles, maar in overleg met de anderen werd dat naar buiten toe stil gehouden. Hij ging  niet echt weg, kun je min of meer zeggen. Het was Paul die in 1970 met een zelfafgenomen interview, dat bij de eerste presentie-exemplaren van zijn solo-elpee zat, aangaf dat The Beatles in de nabije toekomst niet meer zouden samenwerken. Paul bracht dat bericht dus als eerste in de openbaarheid. In de praktijk betekende dit het einde van The Beatles, hoewel eigenlijk niemand officieel had gezegd dat The Beatles uit elkaar waren. Ja toch wel: de rechter op 12 maart 1971. The Beatles bleven zakelijk tot eind 1975 via Apple Records aan elkaar verbonden,daarna was het over en uit. Op de keper beschouwd klopt zelf dit niet helemaal, want Apple bestaat nog steeds.
Wellicht is het nog het beste te stellen dat het eind van The Beatles pas definitief werd met de fatale schoten van 8 december 1980 (Amerikaanse tijd), 9 december 1980 (Europese tijd).

Jan Hendrik Breeuwer


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
634080