Beatlesfanclub NL

Hierbij een verslag direct uit Hamburg met tekst en foto’s van de show van Bob Gannon (Bedankt, Bob!). Onderaan het artikel de link naar de foto’s in de slideshow. Tevens zullen nog meer foto’s volgen.
Bob’s verslag:
 
Hallo allemaal,
 
Ik ben nog aan het nagenieten van een lange fantastische Beatle dag hier in Hamburg. Het begon allemaal om 13.00 uur toen we naar de Beatles Store gingen voor een meet&greet met Klaus Voorman, die daar was om zijn nieuwe album ‘A Sideman’s Journey’ te promoten.

Het begon met een tour door het Beatles museum, ik moet zeggen dat het veel beter is dan het museum in Liverpool. Vervolgens was er een interview, een preview van een album film met Ringo en Paul erin, gevolgd door een vraag-en-antwoordsessie en uiteindelijk een handtekeningensessie. Klaus was goed in vorm en zette voor iedereen een handtekening. We verlieten de Store om 16.40 uur en vertrokken naar de Color Line Arena, omdat op ons VIP ticket stond dat we daar om 17.30 uur moesten zijn.

Terwijl we in de rij stonden, praatten we met andere fans om te ontdekken dat een jongen uit Slowakije de enige persoon bij de soundcheck zou zijn. We hebben verschillende mensen gesproken om te vragen of we een upgrade konden krijgen naar een soundcheck ticket. Ze zeiden dat ze dat aan Paul’s mensen zouden vragen en dan bij ons terug zouden komen. Wij vertrokken ondertussen naar een skybox voor de VIP receptie en het diner. Het was vegetarisch en best goed, ondanks het feit dat we weinig aten. Paul’s mensen gaven ons inderdaad een upgrade naar een soundcheck ticket en stilletjes vertrokken we. En daar stonden we dan, te wachten op Paul die een priveconcert zou geven voor drie gelukkige fans. We kregen te horen dat Paul een beetje later was omdat hij pas net uit Londen was aangekomen, waar hij bij Beatrice’s schooltoneelstuk was geweest. Terwijl we stonden te wachten, bracht Shelly (die voor Paul werkt) ons naar het podium om Paul’s gitaren te bekijken.

Terwijl we met elkaar stonden te praten, kwam Rusty het podium af om hallo te zeggen tegen Shelly en de gasten voor de soundcheck. Brian Ray en Wix waren de volgende die naar beneden kwamen. Abe bleef achter zijn drumstel, maar zwaaide en gaf ons handkussen. Dit was eigenlijk al meer dan we konden geloven.
Vervolgens vertelde Shelly dat we een upgrade kregen naar de eerste rij, recht onder Paul’s microfoon. WAUW!! Een vroeg kerstcadeau! Ze gaf ons ook elk een van Paul’s plectrums. Toen gingen we terug naar onze plaatsen, omdat Paul was gearriveerd. Hij kwam binnen en deed de soundcheck.
 
Soundcheck Hamburg:
01. Honey Hush
02. Honey Don't
03. Hamburg jam
04. Coming Up
05. All my Loving
06. I want to Come Home
07. Lady Madonna
08. Midnight Special
09. And I Love Her
10. Here Today
11. Dance Tonight
12. Something
13. Yesterday
 
Terwijl we daar waren, kwam Nancy naar ons toe en ze stelde zichzelf voor. Ze was erg aardig en erg mooi. Ze herkende mijn vriendin en gaf haar een knuffel toen ze hallo zei. De soundcheck was klaar en we gingen kort terug naar de skybox voordat we te horen kregen dat we naar onze plaatsen moesten omdat de show zou gaan beginnen. We gingen naar onze stoelen en moesten nog even wachten tot 21.00 uur toen Paul het podium op kwam in een zwarte Beatlesjas en zwarte broek met een wit shirt en zwarte schoenen eronder.

Paul kletste volop tegen het publiek en hij had enorm veel energie. Het leek erop dat hij er veel plezier in had om terug te zijn in Hamburg. Hij heette enkele oude vrienden welkom, Astrid Kircherr, Klaus Voorman die in het publiek zaten. Enkele kleine veranderingen aan de setlist. Ten eerste, de wereldpremière van ‘(I Want to) Come Home’, waarvan ik vond dat hij het geweldig speelde. En later kregen we eindelijk ‘Ob-La-Di Ob-La-Da’. Hij sprak verschillende keren Duits, voor het begin van ‘My Love’, ‘Here Today’ en ‘Something’.

Bij ‘Here Today’ vertelde hij het verhaal van het nummer en moedigde hij het publiek aan met ‘Laat je horen voor John’. Terwijl het publiek uit zijn dak ging, hing Paul achterover, wees naar de lucht en zei ‘Hoor je dit, oude vriend?’.
Al met al was het een supershow met ongelofelijk veel energie. Het zou wel eens de beste show kunnen zijn die ik dit jaar heb gezien. De Arena was cameravriendelijk. De staf was zeer vriendelijk en behulpzaam.
 
Dit is de setlist voor Hamburg:
01. Magical Mystery Tour
02. Drive my car
03. Jet
04. Only Mama Knows
05. Flaming Pie
06. Got to get you into my life
07. Let Me roll it/ Foxy Lady outro
08. Highway
09. Long and winding road
10. I want to Come Home
11. My Love
12. Blackbird
13. Here Today
14. Dance tonight
15. And I love Her
16. Mrs Vanderbilt
17. Eleanor Rigby
18. Band on the run
19. Ob-la-di, ob-la-da
20. Sing the changes
21. Back in the USSR
22. Something
23. I've got a feeling with extended jam
24. Paperback Writer with extended jam
25. A Day in the Life/ Give Peace a chance
26. Let it Be
27. Live and let Die
28. Hey Jude
 
Encore #1
29. Day Tripper
30. Lady Madonna
31. Get back
 
Encore #2
32. Yesterday
33. Helter Skelter
34. Sgt Pepper reprise into The End
Slideshow: http://www.examiner.com/examinerslideshow.html?entryid=805297      

(Bron: examiner.com)
(Vert.: Ellen Clement)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633950