Beatlesfanclub NL

Dit is een droevig Kerstverhaaltje: Er waren eens vier Beatles die, in de geest van Kerstmis, ieder jaar kerstboodschappen opnamen voor hun fans, te beginnen in 1963.

De boodschappen, sommigen met muziek en met veel kinderachtige flauwekul, werden op flexi disks verspreid aan fanclubleden. In 1970 werden de boodschappen samen op een vinyl album gezet en opnieuw voor niets opgestuurd aan fanclubleden.

En vervolgens verdwenen ze. Of zoiets. Er waren fans die ze afspeelden, voor zichzelf en voor vrienden. Af en toe werden ze op de radio afgespeeld en later werden ze door bootleggers uitgebracht in verschillende vormen, zelfs met bloopers om aan je collectie toe te voegen.

Maar de opnames zijn nooit opnieuw uitgebracht in de originele staat. Waarom niet? Het zijn dan wel geen Beatles liedjes, maar de boodschappen zijn wel geweldige voorbeelden van Beatle humor en charme. Ze worden bijna behandeld als een fout geheim. Maar eigenlijk zijn ze een fantastisch deel van Beatles geschiedenis.
Maar dit jaar werden de Beatles Christmas Records opeens gebruikt door ‘The Beatles: Rock Band’. Maar tot op de dag van vandaag is er nog steeds geen legitieme uitgave.

Misschien is de ‘Rock Band’ ‘prijs’ een probeersel. Maar toch, het is tijd voor het officieel uitbrengen van de Beatles Christmas Records. Natuurlijk hebben we ‘Hark!’, van een Fab Four coverband, een geweldig Beatles-achtig Kerstalbum.
Maar het is niet het Beatles Christmas album.

(Bron: examiner.com)
(Vert.: Ellen Clement)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633840