Beatlesfanclub NL

Fans roepen op, om de onderscheiding, die precies 25 jaar geleden werd uitgereikt aan de Beatles in Liverpool, daadwerkelijk zal worden overhandigt.

The Liverpool Beatles Appreciation (LBAS) was de organisatie die de Freedom of the City Award in 1984 aan de fab four heeft uitgereikt. Op 28 november 1984 ontving Paul McCartney de Freedom Oorkonde tijdens een een ceremony in de stad. Yoko Ono ontving later John’s onderscheiding postuum in Amerika.

De LBAS  verzoekt nu de gemeenteraad om het uitreiken van de onderscheiding te voltooien en er voor te zorgen dat zowel Ringo Starr als de familie van de overleden George Harrison de onderscheiding  in ontvangst kunnen nemen.

De stad verleende de Freedom Award aan de Beatles nadat raadslid Rosie Cooper  had voorgesteld (controversieel in die tijd) dat hun bijdrage aan het stadsleven zou worden erkend.
LBAS oprichter John-James Chambers : ‘De LBAS heeft in begin tachtiger jaren gelobbyd dat de Freedom Award aan de Beatles zou worden uitgereikt.

Raadslid Rosie Cooper had gevraagd of de onderscheiding aan hen geschonken zou kunnen worden en dat had tot gevolg dat Paul naar Liverpool kwam om de onderscheiding van de burgemeester in ontvangst te nemen.
'Ik geloof dat Yoko Ono later de Freedom Oorkonde voor John tijdens een ceremonie in New York heeft ontvangen, maar de oorkondes van Ringo en George liggen te verstoffen in stadshuis.
Ik weet zeker dat Ringo graag naar Liverpool komt om de onderscheiding te ontvangen en dat George’s zus Louise en zijn weduwe Olivia het in zijn naam willen aannemen.
Volgend jaar is het 40 jaar geleden dat het Bealtes tijdperk eindigde en dat zou een geschikte gelegenheid zijn om de Freedom Award aan Ringo en George uit te reiken’

Voormalig raadslid Rosemary Cooper is nu volksvertegenwoordiger in West Lancashire.
Mevrouw Cooper : ‘In de tachtiger jaren bleek het onmogelijk te zijn om de drie overgebleven Beatles bij elkaar te krijgen om de Freedom samen in ontvangst te kunnen nemen.
We besloten dat de onderscheidingen individueel zouden worden uitgereikt als er gelegenheid toe was. Het is verdrietig dat de stad geen gelegenheid heeft gehad om de onderscheiding aan George Harrison te geven toen hij nog in leven was.
Maar ik denk dat de tijd nu is aangebroken om de oorkonde van George aan zijn familie te geven en ik hoop dat we kunnen regelen dat Ringo de zijne tijdens een receptie in ontvangst kan nemen.’

(Bron: clickliverpool.com)
(Vert.: Danielle de Lignie )


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633860