Beatlesfanclub NL

Julian Lennon en digitale pioniers Michael Birch en Todd Meagher hebben een muziekbedrijf opgericht, gefocust op artiesten en muziekservices, dat zij theRevolution noemen. Dit wordt gemeld in een persbericht.

De missie van het nieuwe bedrijf is ‘de muziekbusiness te veranderen in de muzikantenbusiness’ door het bieden van een fundering dat artiesten de mogelijkheid geeft om controle te houden over het eigenaarschap met betrekking tot de creatieve uitspattingen. Het bedrijf geeft tevens de mogelijkheid om artiesten te helpen met het opbouwen van een fanbasis en een merk.

Door middel van dochteronderneming Artists Alliance kan theRevolution artiesten een ‘á la carte menu’ bieden van services als productontwerp, zakelijke en wettelijke representatie, distributie, online management, logistiek met betrekking tot een tournee of optreden, sponsors, marketing, promoties, merken en publicatie en licenties.
Het bedrijf brengt zijn eerste single, ‘Lucy’, uit op 15 december op een EP met 4 nummers. Een deel van de opbrengsten van het nummer, geschreven door Lennon en zanger/liedjesschrijver James Scott Cook, zal worden gedoneerd aan twee goede doelen: het St. Thomas’ Lupus Trust en de Lupus Foundation of America.

Het nummer, Lennon’s eerste single in bijna tien jaar, is opgenomen ter ere van Lennon’s overleden jeugdvriendin Lucy Vodden en Cook’s 92-jarige grootmoeder Lucy; beiden vrouwen leden aan de auto-immuun ziekte.

De ‘Lucy’ EP bevat een uitvouwbare kopie van een tekening die Lennon vroeger heeft gemaakt van Vodden. Deze tekening inspireerde John Lennon tot het schrijven van ‘Lucy in the Sky with Diamonds’. Er zullen twee versies van het nummer op de EP staan: een studio-opname en een akoestische versie. Tevens zal Lennon’s liedje ‘Beautiful’ erop staan, dat zal verschijnen op zijn nieuwe album ‘Everything Changes’. Dit album zal worden uitgebracht in 2010. Op de EP zal ook nog Cook’s liedje ‘Sober’ staan, wat tevens op een nieuw te verschijnen album zal staan.

(Bron: livedaily.com)
(Vert.: Ellen Clement)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632600