Beatlesfanclub NL

Alexis werd geboren op 05-05-1942 in Athene. In 1963 vertrok hij naar London en raakte bevriend met John Dunbar, de gallarie houder van de 'Indica Art Gallery'. In 1966 onmoette Mardas via Dunbar, John Lennon. Die gaf hem ook de naam 'Magic Alex' omdat hij veel leek te weten van de nieuwste technische snufjes en ze ook zelf 'bedacht'.

 

magicalex

 

Na de dood van Brian Epstein kregen steeds meer mensen gemakkelijker toegang tot The Beatles. Toen de Beatle-manager nog leefde wist hij klaplopers en bedriegers op afstand te houden. Want dat was het probleem van Magic Alex, hij beloofde een hoop maar deed in feite niets.

 

Toen The Beatles 'Apple' lanceerde, werd Magic Alex hoofd van 'Apple Electronics'. Hij werkte in zijn eigen werkplaats in 'Boston Place'(London) en kreeg als opdracht om futuristische electronica voor 'Apple' te ontwikkelen. Zo beloofde hij The Beatles een stemgestuurde telefoon (grappig genoeg werd-ie jaren later wel degelijk ontwikkeld, alleen niet door Magic Alex) en een gitaar die enkel en alleen zal werken op zonne-energie. Er kwam niets van terecht. Wel kreeg Alex te maken met inbraken in 'Boston Place' en werd de werkplaats verwoest door een 'mysterieuze brand'. McCartney refereert nog aan die plek in de 'Anthology' versie van 'Hey Jude'. "From the heart of the black country: When I was a robber in Boston place You gathered round me with your fine embrace."

 

Ook kreeg hij de taak om voor The Beatles in de kelder van Savile Row de 'Apple' opname studio te realiseren. Dit tot groot ongenoegen van George Martin die meteen in de gaten had dat Alex een charlatan was. Magic Alex beloofde de eerste 72-sporen mixer ter wereld te bouwen. Maar toen The Beatles hun 'Get Back' project wilde voortzetten in de Apple- studio's en erachter kwamen dat het niet naar behoren werkte (Harrison noemde het 'the biggest disaster of all time'), daalde het enthousiasme in deze magische Alex enorm.

 

In 1969 maakte Allen Klein schoon schip bij 'Apple' en Magic Alex was één van de werknemers die kon vertrekken. Hij repareerde vervolgens oude televisies in Griekenland. Heeft Alex alleen maar ellende gebracht? Hij heeft in elk geval op z'n minst voor één mooi Beatle nummer gezorgd. Magic Alex was namelijk ook de man die Lennon ervan wist te overtuigen dat de Maharishi sexuele avances maakte richting zijn vrouwelijke discipelen, waarop Lennon woedend uit India vertrok en Sexy Sadie schreef.

 

- Tim op het Broek - 


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
419410