Beatlesfanclub NL

- Men geloofde dat alle handtekeningen op de krant van the Beatles waren
- Maar na onderzoek bleek dat 'grappenmaker' John Lennon alle handtekeningen zelf gezet had
- Het blijft een waardevol stukje Beatles memorabilia en zou £1500,- op kunnen brengen
- Lennons poging om McCartney's handtekening na te bootsen faalde, maar de andere lukten bijzonder goed

 

newsp

 

Een oude krant, gebruikt door John Lennon om de handtekeningen van the Beatles op na te bootsen, zou te koop kunnen komen voor £1500,-.
De singer/songwriter, ook wel bekend als de grappenmaker van de band, vervalste de handtekeningen van Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr op een foto van de band.

 

De foto toont de Fab Four die de 15 jarige Carnival Queen van Northwich, Cheshire een kroon opzet.

 

Het verscheen op de voorpagina van Alkali News, een intern magazine van chemiegigant ICI en de tiener op de foto was de dochter van een werknemer van ICI.
De foto werd genomen door fotograaf Les Goode, die later een exemplaar van Alkali News naar the Beatles stuurde, in de hoop dat zij de foto wilden signeren.
De krant werd teruggestuurd met het bericht 'Hartelijke groeten van the Beatles', met de schijnbare handtekeningen van alle Fab Four, met dezelfde blauwe pen.
Dhr. Goode nam aan dat alle handtekeningen authentiek waren. Maar toen zijn weduwe de krant onlangs meenam naar een veilinghuis om te laten verkopen, bleek dat de handtekeningen toch echt vervalst waren.

 

De handtekening van 'McCartney' lijkt in niets op zijn echte handtekening, maar Lennons poging om de handtekeningen van Harrison en Starr na te bootsen werden beschreven als 'behoorlijk goed'.

 

Maar omdat ze vervalst zijn door Lennon zelf zijn ze toch ongeveer hetzelfde waard als dat ze allevier authentiek waren geweest.

 

Het document wordt nu door Adam Partridge Auctioneers in Liverpool verkocht.  Een woordvoerder van het veilinghuis vertelt: "Les Goode was een fotograaf uit Cheshire en het Carnival vond plaats in Northwich Memorial Hall. Het veilingitem is ingebracht door zijn weduwe. Ze namen allebei aan dat de handtekeningen authentiek waren, maar uit onderzoek blijkt dat ze allemaal door een en dezelfde persoon gemaakt zijn: John Lennon. Hij was wel een beetje de grappenmaker van de band, dus het kan best een bewuste actie van hem geweest zijn. Maar een item als dit is toch wel weer een zeldzaam iets, dus de waarde wijkt niet veel af van een set handtekeningen van de vier afzonderlijke Beatles. De foto werd genomen in juli 1963. Dit was in de begindagen van de band, wat blijkt uit het feit dat zij VIP gasten waren tijdens de kroningsceremonie van de Carnival Queen van Northwich. Niet veel later werden John, Paul, George en Ringo wereldberoemd."

 


(Vert.: Ruby Van Den Bergh-Coenraads)

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
419410