Beatlesfanclub NL

De nalatenschap van Strawberry Studios wordt gevierd met een expositie en een thema-diner.

 

strawb

 

De Stockport studio die Sir Paul McCartney, The Stone Roses, Neil Sedaka, 10cc, Joy Division en The Smiths in huis welkom heette is binnenkort jarig wat gevierd wordt met een expositie.

 

Voor meer dan 25 jaar was Strawberry Studios een van de belangrijkste opname faciliteiten in Manchester, en een van de weinigen in de UK buiten Londen. Oorspronkelijk begonnen in een kleine vierkante ruimte boven een platenzaak in de stad in 1967 met de naam ‘Inner-City Studios’, kreeg de studio voet aan de grond als een belangrijke plek toen hij werd overgenomen door de gitarist/songwriter van de Mindbenders Eric Stewart en zijn voormalige roadie Peter Tattersall. Onder hun leiding werd de naam veranderd in Strawberry Recording Studios – een eerbetoon aan de hit van de Beatles ‘Strawberry Fields Forever’ - de naam opgenomen in de wet en verzegeld in de geschiedenis in oktober 1967.
 
Een nieuwe locatie dichtbij op Waterloo Road en met extra steun van 10cc’s Graham Gouldman en muziek agent/promoter Kennedy Street Enterprises, maakten het tot de studio van het noorden voor vele artiesten en het thuis voor 10cc totdat het dicht ging in 1993. Na vijftig jaar wordt het werk van de studio gevierd met een jaar lang expo’s van momenten, memorabilia en historische items die het verhaal vertellen van Strawberry's erfenis. Strawberry Studios: I Am In Love wordt geopend in het 'Stockport Museum’ op vrijdag 27 januari 2017 en bewijst waarom de stad een claim heeft op enkele van de grootste momenten uit de muziekgeschiedenis van Manchester – lang voordat hun huidige beste band, Blossoms, langs kwam !
 
De producer van Factory Records Martin Hannett werkte daar aan de muziek van Joy Divisions (Unknown Pleasures), Durutti Column, The Stone Roses (So Young/Tell Me), A Certain Ratio, The Smiths (Hand in Glove), en Happy Mondays. Bekend is dat gedurende een bezoek om een aantal albums op te nemen, Sir Paul McCartney gezien is zingend voor de deur door een stel wat vlakbij bij een bushalte stond. Kinderen van het St Winifred’s School koor kwamen samen op Waterloo Road en zelfs de locale voetbal clubs druppelden bij Stockport binnen om hun club liedjes op vinyl te zetten.  Andere legendarische groepen die opname’s maakten bij Strawberry waren Godley & Creme, The Ramones, Buzzcocks, Neil Sedaka, Bay City Rollers, New Order en James.
 
De expositie in het Market Place museum is open van dinsdag tot zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zal lopen tot 28 januari 2018. Na de officiële start op de avond van 27 januari zal er ook gelegenheid zijn om te genieten van een maaltijd geheel in het teken van Strawberry, voor details en plaatsen kun je terecht op de Facebook groep van het evenement.
 
(Vert: Trix van Twist)

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
404560