Beatlesfanclub NL

Volgend op de onverwachte dood van George Michael, eert Paul McCartney de ster. Hij herkende Michael’s affectie voor Afrikaanse/Amerikaanse muziek en deelde enkele persoonlijke herinneringen.

 

unnamed

 

“George Michael’s sweet soul muziek zal verder leven zelfs na zijn plotseling overlijden,” schreef hij op zijn website. “Met hem gewerkt te hebben bij verschillende gelegenheden scheen zijn groot talent er altijd doorheen en de zelfspot in zijn humor maakte het alleen maar leuker.”

 

In 2005 zorgde Michael voor een verrassing’s optreden tijdens de set van Paul McCartney bij Live 8, waar ze “Drive My Car’ zongen (hier boven bijgesloten) . Een jaar later zongen McCartney en Michael een duet met “Heal the Pain,” een heropname van een nummer van Listen Without Prejudice Vol. 1. Hun nieuwe versie, die verscheen bij de retrospectie over de carrière van Michael, Twenty Five kun je hieronder vinden.

 

In dezelfde post herdacht McCartney ook Rick Parfitt, de gitarist van Status Quo, die op Kerstavond overleed. “Slecht Kerstnieuws over Rick Parfitt,” schreef hij. “Zijn zuivere rock en roll stijl zullen we jammergenoeg moeten missen.”

 

Het overlijden van Parfitt kwam al enkele maanden nadat langdurige hartproblemen hem dwongen om Status Quo na 50 jaar te verlaten. Deze zomer toen hij op toernee was, kreeg hij zijn tweede hartaanval in twee jaar tijd – en derde in totaal – en moest gereanimeerd worden. Maar als officiële oorzaak voor zijn dood werd aangegeven dat dit kwam door een infectie na een complicatie van een schouder blessure na een val.
 
(Vert: Trix van Twist)

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632930