Beatlesfanclub NL

Boven in de heuvels van het Griffith Park in Los Angeles staat de George Harrison Boom, aanvankelijk geplant in 2003 als eerbetoon aan de ex-Beatle die er trots op was zichzelf een tuinman te kunnen noemen.

 

geo

 

De George Harrison werd in de buurt van het Griffith Park Observatorium aan de Mount Hollywood Wandelroute geplant. De boom werd in februari 2003 geplant en in het volgende jaar, op 22 februari 2004, werd tijdens een inwijdingsceremonie een speciaal bronzen plakkaat onthuld naar aanleiding van het verklaren van ‘George Harrison Dag’ dat jaar in Los Angeles.

 

Bij de inwijdingsceremonie in 2004 kwamen vrienden en betrokkenen bij elkaar om een eerbetoon te brengen aan Harrison, waaronder zanger Billy Preston, zanger Jackie Lomax, raadslid Tom LaBonge, Chris Carter (gastheer van Los Angeles’ ‘Breakfast with The Beatles’) en Linda Arias, de zus van Olivia Harrison, die het bericht voorlas waarin Olivia iedereen bedankte voor het herdenken van haar echtgenoot George.

 

De boom – een Kaaiman pijnboom – kwam in 2014 weer in het nieuws, toen bekend werd gemaakt dat de boom dood was gegaan. In juni 2014 moest de boom gekapt worden als het gevolg van een plaag door, jawel, kevers (beetles dus).

 

In februari 2015 werd de pijnboom vervangen door een eik. Deze herdenkingsboom staat aan het uiteinde van de parkeerplaats van het Griffith Park Observatorium. Op de bronzen plaat voor de George Harrison Boom staat een lotusbloem afgebeeld en is de volgende tekst te lezen:

 

“Ter nagedachtenis aan een goed mens, die de wereld beïnvloedde als een artiest, een muzikant en een tuinman.” Gevolgd door een quote van George Harrison: “Om een bos groen te laten zijn, moet iedere boom groen zijn.” George Harrison (1943-2001).

 

(Vert. Laura Alblas)

Reacties   

#1 Eric62 01-12-2016 19:17
Het is een mooie boom geworden voor George Harrison.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632350