Beatlesfanclub NL

Een speciale show in Januari staat in de stijgers om een jaar van festiviteiten in te luiden ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van de Cavern Club.

 

image

 

De geschiedenis van de Cavern: Om de 60ste verjaardag van de Beste Club van de wereld te vieren zullen The Overtures optreden, de hoogste in zijn klasse, zestiger jaren tribute band in de UK en de favoriet van de sterren. The Overtures worden bijgestaan door speciale gasten.

 

‘De geschiedenis van The Cavern’ is het eerste evenement in 2017 om de mijlpaal van deze iconische locatie te vieren. De show vind plaats op zondag 15 Januari en maandag 16 Januari in de Liverpool Philharmonic Hall. De show op maandag refereert aan de bijzondere verjaardag van de club, de dag waarop precies 60 jaar geleden de Cavern Club zijn deuren voor het eerst opende voor de naar muziek hunkerende jongeren van Liverpool op 16 Januari 1957.
 
In de afgelopen 60 jaar is de Cavern gastheer geweest voor de grootste namen uit de muziek industrie zoals Stevie Wonder, The Who, The Rolling Stones en Queen – maar ook voor Liverpool’s eigen Cilla Black en The Beatles. Locale kunstenaar Tony Booth heeft de opdracht gekregen om de poster voor het herdenking’s concert t.g.v. deze 60ste verjaardag te ontwerpen. Het is ook 60 jaar geleden dat Tony  werd gevraagd om de nu beroemde poster voor de opening van de Cavern Club op 16 Januari 1957 te maken.
 
De verjaardag heeft bewezen een reisje naar weleer te zijn voor Tony omdat de poster voor 2017 ook op het originele papier van 60 jaar geleden is getekend. Om de shows nog nostalgischer te maken zullen de optredens beginnen om 19.57 uur en de prijzen voor een ticket zijn er vanaf £19,57. Tickets zijn al te koop. Radio City en Radio Merseyside ondersteunen de viering van de 60ste verjaardag van de Cavern. Om een betekenis te geven aan deze speciale gebeurtenis zullen alle opbrengsten van de twee shows verdeeld worden tussen de twee officiële goede doelen, respectievelijk' Cash For Kids' en 'Children In Need.
 
Julia Baird, zus van John Lennon en een van de directeuren van de Cavern verklaarden: “The Cavern is natuurlijk synoniem aan de Beatles aangezien zij hier 292 keer hebben opgetreden in hun vroege carrière tussen 1961 en 1963. “Natuurlijk zitten de Beatles ook in deze show maar er wordt ook plaats gemaakt om de overvloed aan andere grote artiesten te eren die in de afgelopen 60 jaar in de Cavern hebben gestaan."
 
“Wij zijn enorm blij dat we zowel Radio City als Radio Merseyside aan boord hebben zodat we er een echt Liverpool’s evenement van kunnen maken.” Het idee voor de show is bedacht door de Cavern en zal optredens laten zien door een muzikale reis langs 6 decennia sinds de club open ging in 1957, terwijl ze presenteren hoe de meest bekende muziekzaal van de Merseyside de tand des tijds heeft doorstaan en altijd in de voorhoede van muzikale verandering is geweest door alle jaren heen.
 
Den Pugsley, een van de oprichters van The Overtures, zei: “Het is onmogelijk om de hele 60 jarige geschiedenis van de Cavern in een 2 uur durende show te stoppen maar we komen er zo dicht mogelijk bij”. 
 
“Er zullen enkele nooit eerder vertoonde films zijn en andere audio visuele producties om de muziek te omlijsten, wat in context zet wat er allemaal gebeurde in Liverpool en in de Cavern in de afgelopen 60 jaar."
 
“Het is een eer om gevraagd te worden voor deze show die een plaats vertegenwoordigt die integraal is aan de geschiedenis van Liverpool, het erfgoed en muziekcultuur. Liverpool heeft altijd een fantastisch publiek om voor te staan.” Er zijn plannen voor meerdere evenementen in 2017 om de Cavern’s 60ste verjaardag te vieren, inclusief een gelimiteerde editie van een verjaardag’s boek; een docu-film en een uitgave van een 3 delige CD compilatie, plus nog veel meer plannen die ze nog onder de pet houden.
 
(Vert: Trix van Twist)

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
631610