Beatlesfanclub NL

De veelbelovende Britse kunsthandel Youngerman, van de broers Ivan en Ed Chapman, heeft net een serie limited edition prints uitgebracht onder de naam ’Sounds From the Streets’. Dit is een verzameling plattegronden van hoge kwaliteit met de straten van Liverpool, Londen en New York, waar klassiekers zoals The Beatles vandaan komen of veel van hun tijd doorbrachten. De plaatsen en straatnamen zijn aangepast als eerbewijs aan de beroemde liedjes en bandleden.

 

datauri file

 

De banden van Youngerman met de Beatles gaan ver terug, omdat Ivan en Eds moeder, in haar tijd een beroemd artieste, samen met John Lennon op het Liverpool Art College heeft gezeten. De beide broers, afkomstig uit Manchester in noordwest Engeland, zijn popcultuurliefhebbers, die via hun kunst een gedurfde, eigentijdse draai geven aan retro afbeeldingen en ideeën.

 

Sir Paul McCartney is eigenaar van de eerste Limited Edition van The Beatles ‘Blueprint’- plattegrond van Liverpool. “Het was echt een ‘wauw’-moment en het is nog steeds fijn om te weten dat Sir Paul de allereerste print heeft uit die serie”, zei Ivan. “Het is geweldig.”

 

Youngerman biedt originele uitvoeringen aan op canvas, de nieuwste technologie voor prints op glas in beperkte oplagen, en tafels in alle stijlen. Een nieuw collectie Beatles-koopwaar wordt binnenkort uitgebracht.

 

“Youngerman wordt geïnspireerd door het idee van taal en emoties als kunstvorm”, zegt Ivan. “Onze ideeën komen tot uiting in tekens en symbolen die doen denken aan de Pop Art-beweging van de jaren ’60, maar we proberen om hetzelfde Pop Art-gevoel op een modernere manier tot uitdrukking te brengen.” Het werk van Youngerman is online te koop en ze accepteren ook opdrachten. Je kunt contact met ze opnemen via hun websiteyoungerman-art.com of op Twitter via @youngermanart.
 
(Bron: Beatlesnews)
(Vert: Linda Weller)

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
631910