Beatlesfanclub NL

Paul McCartney is wereldberoemd geworden met The Beatles.

 

Sir Paul McCartney heeft toegegeven dat hij bijna stopte met optreden toen hij pas begon met The Beatles als gevolg van podiumvrees. De beroemdheid zei dat hij zich lichamelijk onwel voelde en dacht: ‘Dit moet ik niet meer doen, dit is te erg”.
 
Hij zei ook dat hij bang was dat hij in elkaar zou worden geslagen door een bende toen hij opgroeide in Liverpool, waar hij woonde.
 
Een fan in Rusland vroeg de ex-Beatle op zijn website paulmccartney.com: “Wat was je grootste, of een van je grootste, angsten tijdens je leven en hoe ben je daarmee omgegaan?” “Mijn grootste angst? Toen ik klein was, was dat dat ik in elkaar geslagen zou worden door een plaatselijke bende, dat was puur lichamelijke angst”, zei hij. “Ik woonde in een moeilijke wijk en er waren jongens waar ik – als ik ze zag – voor wegliep naar de andere kant van de straat. Want je wist dat ze gewoon zouden zeggen: “Hé, jij, naar wie zit jij te kijken?” En je gaf nooit het goede antwoord! “Naar jou!” en dan kwamen ze op je af. “Niet naar jou!” en dan kwamen ze op je af!
 
En dan was er ook nog podiumvrees. “Met optreden was het zo dat je altijd het idee had dat het publiek je niet moest en dat je je moest bewijzen”, zei Sir Paul. “Ik denk dat daarom zoveel mensen podiumvrees hebben en nerveus worden. Je denkt: “Oh mijn god, ik ga zó af, ze haten me en het gaat verschrikkelijk worden.”
 
“En dat is denk ik een van mijn eerste angsten. Ik herinner me nog dat ik het bijna op wilde geven toen we een concert deden in Wembley – een Poll-Winners concert -  in de begintijd van The Beatles. En ik herinner me dat ik me lichamelijk ziek voelde met een knoop in mijn maag en dat ik dacht: “Ik moet hiermee ophouden, dit is gewoon te erg, waar ben ik mee bezig? Ik ben eroverheen gegroeid.”
 
“En zoals je ziet heb ik het niet opgegeven! Dus dat zijn twee verschillende angsten.”
 
En heeft hij nu nog weleens podiumvrees? Sir Paul: “Valt wel mee. Wat ik doe is dat ik altijd aan mijn promotor vraag als er een tour aankomt: “Bied tickets aan voor één show en kijk hoe dat uitpakt.”
 
“En dan belt hij me terug en zegt: ‘Uitverkocht!’ In twintig minuten! Dus ik moet er maar van uitgaan dat ze me leuk vinden. “Dat geeft je zelfvertrouwen en dan denk ik ‘ik kan relaxen, ze vinden me waarschijnlijk wel leuk’. En dat betekent dat je meer van de show kunt genieten.”
 
(Bron: paulmccartneycom)
(Vert: Linda Weller)

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632800