Beatlesfanclub NL

Pas geleden verscheen er een nieuw album van Ringo Starr op Amazon, ‘Ringo Starr Greatest Hits’, bestaande uit 2 cd’s. Gekeken naar het ontwerp en de verpakking, compleet met logo’s, leek het erop alsof het een legale versie was. Maar dat was het niet. Het was in feite een niet-geautoriseerde Russische uitgave die volledig is samengesteld uit eerder uitgegeven materiaal. Behalve het kleine Russische lettertype op de achterkant waar je dat uit kunt opmaken, staat er op de hoes ook Dick Oneen Dick Two.

R 9064853 1474152807 2826.jpeg

Maar het grappige is dat het een 4-sterren waardering zou krijgen als het wél een legale uitgave was geweest. Waarom? Omdat de muziek zelf geweldig is. Of het nou goed of slecht is, het werk van de andere drie Beatles krijgt bijna altijd eerder aandacht dan zijn werk. En als je de Beatles als groep ook meetelt, komt hij op de vijfde plaats. Maar als je hier naar luistert gaat dit niet op. Zoals we al zeiden, er staat niets nieuws op of niets dat iemand met een complete Ringo Starr CD-collectie al niet heeft. Waarom zou je het dan toch moeten kopen als het een legale uitgave was geweest?

 

Anders dan de andere Beatles, die soms via een andere invalshoek tekstueel of muzikaal gezien uitstapjes hebben gemaakt in hun solocarrières, is Ringo’s muziek altijd eerlijk geweest, zelf tijdens die paar wat protserige omzwervingen (zoals ‘Beaucoups of Blues’ en ‘Sentimental Journey’). En daar gaat het om bij deze cd’s.

 

De eerste cd begint, geheel volgens verwachting, met Photograph uit 1973, de eerste van zijn twee nummer 1-hits op Billboard. De andere was de opvolger “You’re sixteen” uit hetzelfde jaar, het tweede nummer op de cd. Op de eerste cd, met 24 nummers, staan de a-kanten van al zijn top 100 Billboard-hits tot en met 1981: “Beaucoups of Blues” (zijn eerste Billboard hit in 1970); “It Don't Come Easy”; “Back Off Boogaloo”; “Oh My My”; “No No Song”; “(It's All Down to) Goodnight Vienna”; “Only You”; “A Dose of Rock 'n' Roll”; “Hey Baby” en “Wrack My Brain.”

 

Ook op de schijf - maar dit is nog niet alles - staan: “Drowning in the Sea of Love”; “Wings” (die hij pas geleden maakte); “Lipstick Traces”; “Heart on My Sleeve”; “Private Property”; “Stop and Take the Time To Smell the Roses”; “In My Car” en “I Keep Forgettin'.”

 

Op de tweede cd staat meer recent materiaal, te beginnen met Weight of the World. Andere nummers zijn onder andere de rockende Don't Go Where the Road Don't Go”; “King of Broken Hearts”, met George Harrisons gevoelige gitaarsolo; “Never Without You”, zijn gevoelige eerbetoon aan Harrison; nog een rocknummer “Give Me Back the Beat”; “Choose Love”; “Liverpool 8”; “Peace Dream”; “Walk With You”, zijn duet met Paul McCartney; “Rock Island Line”, zijn cover van dat oude liedje; en “Postcards From Paradise”, de titelsong van zijn meest recente album.

R 9064853 1474152808 4963.jpeg

Pas op de tweede cd schiet de volgorde van de nummers een beetje tekort. Maar het grootste gedeelte is echt heerlijk om naar te luisteren en benadrukt Ringo’s talent als zanger. (Ja, dat vinden we echt.) Wat de liedjes verbindt is het feit dat Ringo nooit indruk probeert te maken. Op deze cds komt zijn menselijkheid naar voren. De cd’s bevatten enkele covers en ook een aantal songs over de Beatles, Liverpool of liedjes die verwijzen naar de Beatles.

 

Wat als hij nu eens een paar concerten zou geven met deze liedjes. Het grappige is dat Ringo er heel lang over heeft gesproken om een nieuw overzichtsalbum uit te brengen van zijn carrière. Dat is inmiddels gebeurd, maar niet door hem.

 

(Bron: beatlesheadline.blogspot.be)

(Vert: Linda Weller) 


Reacties   

#5 devel-hunt 30-10-2016 12:55
De stem van Ringo is deze dagen inderdaad beter dan die van McCartney, die stem is helemaal op, hij zou eigenlijk moeten stoppen met live optredens. Ondanks dat het voor Macca een persoonlijk drama moet zijn dat zijn stem, ooit een van de beste die de muziek voorbracht, helemaal versleten is, verminkt hij ook nog zijn eigen nummers en reputatie.
Terwijl Ringo nog net zo klinkt als in 1970, er als 50 uit ziet en gewoon vrolijk doorgaat, onbekommerd. Ringo, de Beatle met de langste adem, iedereen die dat in 1965 had voorspeld was voor gek verklaard.
+1 #4 Desmir 28-10-2016 12:56
Hello, goodbye,

Persoonlijk vind ik de stem van Ringo tegenwoordig live
beter dan de stem van Paul.

Groet.
#3 devel-hunt 27-10-2016 20:16
Ringo staat inderdaad in de schaduw van John, Paul en George, wat natuurlijk geen schande is :sigh:
Toch heeft hij een hele reeks hele fijne platen gemaakt die onrecht vaak worden genegeerd. En ja....Ringo is een goede zanger, geen pavaroti, geen John of Paul, maar hij zingt het goudeerlijk en is uit duizenden te herkennen. In dat opzicht is hij een goede zanger.
#2 Desmir 27-10-2016 10:03
Hello, goodbye,

Het album 'Ringo the 4th' is uit 1977.
De nieuwe versie van 'Wings' stond op
'Ringo 2012' uit 2012.

Groet.
#1 jan hendrik 26-10-2016 21:33
Feitenpolitie.
' Wings' (die hij pasgeleden maakte.)

Dit klopt echter niet helemaal. 'Wings' stond in 1976-1977 (ik ben het juiste jaar even kwijt) al op de elpee/cd Ringo The 4th.

'Die hij pasgeleden maakte' is een opnieuw opgenomen versie, van circa drie jaar geleden.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633280