Beatlesfanclub NL

Universiteiten bieden wereldwijd lessen aan over de Beatles voor honderden en duizenden dollars per semester — maar hoe zit het dan voor de rest van ons ? Wat zijn de mogelijkheden als je niet studeert, of je woont te ver van waar zo’n cursus gegeven wordt ?
Om dit probleem op te lossen brengt de ‘Daytrippin School of Rock History’ deze college’s wereldwijd thuis bij Beatles fans in de vorm van een online gemeenschap. Bereikbaar 24/7 vanaf je laptop, tablet of smartphone, muziek liefhebbers kunnen in de studie duiken van de Fab Four en hoe zij hun muziek hebben ontwikkelt.

In een programma van 6 weken, biedt Daytrippin hun eerste online cursus aan, The Early Beatles: How The Fab Four Came Together genaamd. De cursus biedt gedetailleerde colleges die belangrijke inzichten illustreren  over de Beatles geschiedenis, vol diepgaande verslaggeving, audio en video voorbeelden en exclusieve interviews met muzikanten, ingewijden uit de industrie en muziek geschiedenis experts.

De Daytrippin uitgever en cursus instructrice Trina Yannicos is enthousiast om Beatles fans een kans te bieden ideeën uit te wisselen en om online over fascinerende ontdekkingen te leren  voor veel minder dan het zou kosten wanneer je dit in een college klas zou doen.

In de Early Beatles klas, leer je over de geschiedenis van de vroege Beatles van 1956 tot 1962 — vanaf de formatie van de Quarrymen tot de eerste opname sessies in de Abbey Road Studio’s.

De recording carrière van de Beatles is goed gedocumenteerd maar hoe zit het met de periode voordat de Beatles een platencontract kregen en ze groots doorbraken ?
“Zonder Elvis waren er geen Beatles,” stelde John Lennon droogjes in een interview uit 1980.

Je houdt van de muziek van de Beatles, maar weet je wat de Beatles echt inspireerde en hoe de groep zich vormde ?
Om de Beatles en hun muziek echt te waarderen, moet je de oorsprong van de groep begrijpen en de impact die Presley en andere rock en roll artiesten op hen hadden.

In de 'Early Beatles’ cursus, ga je terug naar de jaren 50 en zie je de transformatie van John, Paul, George en later Ringo vanaf de Quarrymen tot de eerste opname sessies van de Beatles in de Abbey Road Studio’s.
Wie waren de hoofdpersonen in de vroege dagen van de Beatles ? Hoe hebben Stuart Sutcliffe en Pete Best de koers veranderd van de geschiedenis van de Beatles ? Wie waren de managers van de Beatles voordat ze Brian Epstein ontmoetten ?

In zes weken tijd, onderzoeken we grondig de geschiedenis van de vroege Beatles van 1956 tot 1962 met fascinerende inzichten van degenen die erbij waren, waaronder de beste vriend van John Lennon, Pete Shotton; de secretaresse van de Beatles fanclub Freda Kelly; een goeie vriendin van de jongens in Duitsland, Astrid Kirchherr; en anderen.

Elvis vertegenwoordigde het hoogtepunt van succes in rock en roll, en hij stond model voor het behalen van het succes van de Beatles. Het doel om “groter dan Elvis” te worden hielp de band op te klimmen naar wereldwijde faam waarin ze in meerdere opzichten de King inhaalden.
In maar 6 weken tijd kun je een expert worden in de vroege Beatles periode, kennis maken met de grondige details over hoe de groep gevormd werd, wat hen inspireerde en welke obstakels ze op hun weg tegenkwamen.

Stel niet uit ! De cursus begint op 18 oktober 2016

Deze cursus wordt aangeboden door Daytrippin ‘ Magazine, de meest Fab Beatles journalistiek online !

(Bron: daytrippin.com)
(vert: Trix van Twist)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632370