Beatlesfanclub NL

Een Beatle zijn was het beste — behalve als het dat niet was.
De nieuwe documentaire van Ron Howard Eight Days a Week: The Touring Years (nu op Hulu; vanaf vrijdag wordt dat uitgebreid naar meerdere theaters; op 18 november te koop op Blu-ray/DVD) gaat over de tijd van de opwindende hoogte’s van Beatlemania, terwijl hij erg openhartig is over de moordende laagtepunten. Een paar van laatstgenoemden hebben we gedeeld met USA TODAY:

1 - Vreemden zaten constant in hun haar. Letterlijk.

“Er waren altijd zulke mensen als we ergens moesten verschijnen,” vertelt Ringo Starr, hij doet met zijn handen voor hoe er naar hen gegraaid werd. In Wales, “Ik kan het me zo goed           herinneren,” een  vastbesloten fan pakte resoluut de drummer zijn haar. De menigte in Washington was zelfs nog brutaler. Tijdens een receptie in het huis van de Britse ambassadeur in            1964, was er een vrouw die met een schaar een stuk van Ringo’s haar afknipte . En wij dachten, 'Nee, nee, NEE,’ “ vertelt Paul McCartney.
“Wij dachten dat het wel een cool clubje zou zijn,” gaat hij verder. “Maar dat waren ze helemaal niet.”

2 - Qua geluid was het Shea Stadium een van hun meest frustrerende locaties uit hun carrière. Dus speelden ze er nog een keer de zomer erna.

Niet dat ze zich dat tweede optreden in 1966 konden herinneren. Toen hen naar de tweede Shea show gevraagd werd tijdens interview’s voor de 'The Beatles Anthology’ documentaire , vertelt  Ringo dat hij ’t niet meer wist: “Hebben we daar twee keer gespeeld ??!!”
“Toen gingen de filmer’s naar George Harrison en zeiden, ‘En de tweede keer dat jullie in het Shea stonden…’ En George zei, ‘Hebben we daar twee keer gespeeld ?? !! “

3 -Tegen het einde van hun touring jaren, schreeuwden fans naar hen, niet voor hun.

Tijdens een stop op de Filipijnen, beledigde de band onbewust ‘first lady’ Imelda Marcos door een uitnodiging op het presidentiële paleis af te slaan. Een bende demonstranten beantwoorden   dat op commando met spugen en schoppen.
  “Het was een beangstigend moment,” zegt Starr. “Ik deelde een hotelkamer met John Lennon en we belden voor een ontbijt en kranten.” Dat kwam niet. “We belden nog een keer: ‘Mogen we    het ontbijt ?’ Toen zetten we de TV aan en daar zagen we de opname van al die teleurgestelde tieners op die receptie waar we niet op kwamen dagen. Daardoor ging het helemaal fout.”

4 - De Beatles konden alles gebruiken wanneer ze aan het opnemen waren in de Abbey Road studio’s  — op een uitzondering na.

“Ze mochten ’s avonds niet in de keuken komen,” vertelt Eight Days a Week producer Nigel Sinclair. “Uiteindelijk hadden ze er zo genoeg van “dat de road manager van de band Mal Evans naar       beneden ging met een hamer en sloeg het slot eraf” tijdens de sessies voor het White Album in 1968.
“En toen hij binnen was, zat de koelkast ook dicht met een hangslot omdat mensen elkaars melk opdronken. Dus sloeg hij dat er ook af,” vertelt Sinclair. Maandags toen het personeel weer        binnenkwam, dachten ze dat er ingebroken was.
“De enige mensen die nee tegen hen zeiden waren diegene die de keuken runde bij Abbey Road.”

5 - Hun kinderen gebruikten hen om nog spannendere celebrities te ontmoeten

“John ging naar de set van Happy Days  ergens in het midden van de jaren 70, vertelt Howard. Omdat, ahum, Lennon zijn zoon Julian “ de Fonz (Henry Winkler) wilde ontmoeten.

( Bron: usatoday.com )
(Vert. Trix van Twist)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632930