Beatlesfanclub NL

john lennons maatkostuum

Bij een veiling in Cambridge, Massachusetts, wordt het legendarische Beatles kostuum te koop aangeboden. Een live veiling zal volgende week een maatkostuum van John Lennon veilen.

De RR (remarkable rarities) veiing in Boston heeft volgende week een event in Cambridge, MA, waarbij het tweedelige grijs en zwarte tweed kostuum van de voormalige Beatle  alsmede andere Beatles memorabilia zullen worden geveild.

De kleermaker van de band was Douglas Millings, hij werd aan de Beatles voorgesteld in 1962 door hun manager Brian Epstein die besloot dat de band het poppubliek zou aanspreken wanneer ze er ‘’visueel aanvaardbaar ‘’ zouden uitzien. Het kostuum was één van de vele elegante creaties voor de Beatles . En tussen 1962 en 1966 maakte hij vele kostuums die de Beatles droegen bij hun optredens.

In  de binnenzak van het colbert van het pak zit een wit D.A. Millings & Sons label met ‘’John” erop geschreven , en de pantalon heeft twee keer met de hand geschreven ‘’John’’ labels aan de binnenkant op de voering onder de ritssluiting. Het pak werd later door John geschonken aan Madame Tussauds, met de toestemming dat het wassenbeeldenmuseum in een latere tentoonstelling het pak zou mogen tonen.

De verwachting is dat het pak verkocht zal worden voor $65.000 (£50.000) wanneer de veiling zal plaatsvinden -  biedingen via internet zijn al geaccepteerd-  op 26 september om 13:00 uur (EST, ongeveer 18:00 uur GMT) in het Royal Sonesta Hotel in Cambridge.

Meer informatie over het pak en de andere items die te koop zijn en over het bieden is te vinden op de website van RR Auction.

Ook inde veiling: een gesigneerde Beatles briefkaart met de zeldzame handtekening van de ingevallen drummer Jimmie Nicol en   kwitanties (met de handtekeningen van George Harrison, Ringo Starr en Pete Best) uit de Star Club komen ook onder de hamer.

(Bron: nme.com)
(Vert: Theo de Wit)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
631340