Beatlesfanclub NL

beatles docu deluxe dvd bluray uitgave

De nieuwe Beatles documentaire Eight Days A Week – The Touring Years heeft niet veel tijd nodig om vanuit de bioscopen (en de digizender Hulu) in de thuisbios te verschijnen.

De door Ron Howard geregisseerde film komt op 18 november uit op DVD en Blu-ray in verschillende vormen, maar allemaal met uitgebreide, in de originele lengte uitvoeringen van verschillende nummers (‘Twist and Shout’, ‘She Loves You’ en ‘Can’t Buy Me Love’).

Een uit twee discs bestaande Special Collector’s Edition zal een speciaal 64 pagina’s tellend boekje bevatten met een inleiding van Howard,  een essay van de Britse muziekjournalist Jon Save – die ook in de film verschijnt –, foto’s uit het privé-archief van The Beatles en de volgende extra’s:  

Words & Music (24 minuten)
John, Paul, George & Ringo hebben het over songwriting en de invloed van muziek op de generatie van hun ouders / Lennon en McCartney die nummers schrijven voor anderen / The Beatles als individuele muzikanten en de band als innovators. Ook met Howard Goodall, Peter Asher, Simon Schama and Elvis Costello.  De interviews met Paul en Ringo zijn nog niet eerder vertoond.

Early Clues To A New Direction (18 min)
Een speciaal onderdeel gaat in op The Beatles als een geheel, het belang van humor, de invloed van vrouwen op hun jonge jaren en het songwriting en de band als een muzikale beweging. Met John, Paul, George & Ringo, en ook met Paul Greengrass, Stephen Stark, Peter Asher, Malcolm Gladwell, Sigourney Weaver, Whoopi Goldberg, Richard Curtis, Elvis Costello and Simon Schama. Ook hier zijn de interviews met Paul en Ringo nog niet eerder vertoond.

Liverpool (11 min)
De begindagen in Liverpool aan het eind van de jaren vijftig en het begin van de jaren zestig zijn levendig verwoord door hen die nauw met ze samen hebben gewerkt in die tijd, waaronder fanclubsecretaresse Freda Kelly, eerste manager Allan Williams en Leslie Woodhead, een met meerdere awards onderscheiden documentairemaker.

The Beatles in Concert (12 min)
Vijf fantastische, maar nauwelijks nog vertoonde, volledige live-optredens van The Beatles – Twist and Shout, She Loves You, Can’t Buy Me Love, You Can’t Do That en Help!
Nog meer extra’s zijn:

  • Drie Beatlesfans
  • Ronnie Spector en The Beatles
  • Het filmen van A Hard Day’s Night
  • The Beatles in Australië
  • Herinneringen aan het Shea Stadium
  • The Beatles in Japan
  • Een alternative opening

Bron: wror.com
(Vert: Laura Alblas)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632190