Beatlesfanclub NL

richard neville overleden
Richard Neville was een Australische rebelse journalist die John Lennon inspireerde bij 2 songs. Hij overleed in Sydney op 74-jarige leeftijd.

Neville startte in 1963 met het magazine ‘OZ’ – het vond vooral veel bijval bij universiteitsstudenten. Kort na het verschijnen van het eerste nummer werd hij al veroordeeld voor obscene publicaties – hij publiceerde een foto waarop hij urineerde in een fontein in Sydney.

Neville trok naar Londen in 1967 en begon daar opnieuw een magazine met de naam ‘OZ’. Zijn grootste wens was marihuana legaliseren en daarom organiseerde hij ‘pot-parties’ in Hyde Park. John Lennon en Yoko waren aanhangers en kwamen vaak langs. Ook in Engeland werd Neville vervolgd voor het schenden van de openbare orde. John was hiermee niet akkoord en hield samen met Yoko een protestwandeling door de Londense straten en scheef het nummer ‘God Save Oz’.

.be

Het nummer ‘God Save Oz’ werd opgenomen in juni 1971. John Lennon zong het nummer en speelde op de electrische gitaar, Klaus Voormann speelde bas en Ringo de drums. Het werd uitgebracht als single om geld bijeen te brengen voor de stichter van het maandblad ‘OZ’.  Op de B-kant stond ‘Do The Oz’.

.be

De single raakte niet in de hitlijsten in 1971, maar later in 1998 werd het wel opgenomen in de Lennon Anthology box. In 2000 kwam er nog een remix.

(Noise11.com)

(Vert: Janien Nuijten-Colans)

 


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
631890