Beatlesfanclub NL

achter de schermen bij de beatles 1Op het hoogtepunt van Beatlemania in de jaren ’60 probeerden de fans uit alle macht om de hand te leggen op alles wat met de Beatles te maken had.

Natuurlijk kunnen tegenwoordig de meest toegewijde fans – Beliebers en Directioners, Swifties en Sheerios – toegang krijgen tot duizenden kiekjes en nieuwsberichten over hun idolen met een veeg over hun smartphone.

Maar in het pre-internettijdperk hadden beroemdheden – en zelfs megasterren zoals de Beatles – veel meer te zeggen over de foto’s en informatie die ze aan het publiek prijsgaven, waardoor elk spontaan kiekje en elke roddel net wat meer waard was.

Muziekuitgever Sean O’Mahony begreep dit al vanaf de start van Beatlemania. In augustus 1963 bracht hij The Beatles Book uit, het enige fanzine dat ooit werd goedgekeurd door de Fab Four. Het magazine, vol met nieuwe foto’s en wetenswaardigheden over de Beatles, bood een exclusief inkijkje in de privélevens van John, Paul, George en Ringo.

achter de schermen bij de beatles 2De fotograaf van het magazine, Leslie Bryce, reisde gedurende de jaren ’60 samen met de Beatles, wat hem op een ongekende manier toegang bood
tot de band. Hij nam talloze concertfoto’s, maar hij schoot ook honderden plaatjes van intieme momenten van de Fab Four als ze de tijd probeerden te doden in hun kleedkamers, terwijl ze oefenden in de studio en als ze lol hadden tijdens maaltijden.


Zoals te verwachten was The Beatles Book meteen een hit. De fans in het VK bemachtigden de eerste editie, en tijdens de 77 edities van het magazine tussen 1963 en 1969 werden van het fanblad ongeveer 330.000 exemplaren per maand verkocht.

achter de schermen bij de beatles 3 achter de schermen bij de beatles 4

En nu kunnen fans weer foto’s bekijken van het iconische fanblad in Looking Through You: Unseen Photographs from The Beatles Book Archive, bewerkt door Andy Neill, en opnieuw uitgegeven door Overlook Press op 2 augustus 2016. In het boek staan meer dan 300 foto’s uit zes jaar The Beatles Book, waarvan er veel nog niet eerder zijn gepubliceerd of niet eerder te zien waren in hun originele vorm.

(Bron: parade.com)
(Vert: Linda Weller)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633300