Beatlesfanclub NL

uncut the beatlesWe hebben een deluxe editie samengesteld voor de 50e verjaardag van Revolver...

Begin april 1965. The Beatles zijn bezig met het filmen van Help! in de Twickenham Film Studio's, Londen. Na een dag werken stappen John Lennon en Ray Coleman (the Melody Maker) in de Rolls Royce van the Beatles. De weg staat vol fans, en de auto raakt beschadigd wanneer de chauffeur zich door de menigte wringt. Lennon zegt: "Zoals ik het zie, hebben zij de auto betaald, dus hebben ze het volste recht er op te rammen."

Het is moeilijk - zelfs nu, meer dan 5 decennia nadat het allemaal begon, en 50 jaar sinds "Revolver" uitkwam - om de impact, de vreemdheid en de uitzinnigheid van Beatlemania te beschrijven. De pagina's van NME en Melody Maker staan vol met verbazingwekkende verhalen, omdat Brian Epstein journalisten toelaat bij de entourage van de band. Daarmee zorgt hij voor een bepaalde intimiteit die ervoor zorgt dat de charme van the Beatles in elke uitgave naar voren komt.

De band maakte niet alleen inventievere platen dan hun tijdgenoten, ze gaven ook betere en inventievere interviews. The Beatles hebben niet alleen de muziek gerevolutioneerd, ze revolutioneerden ook 'stardom', hoe beroemdheden zich zouden moeten gedragen, en hoe het publiek zich relateert tot hen.

Dit is de inhoud van onze onthullende Ultimate Music Guide to The Beatles: een ongelooflijke verzameling uit de archieven van de invloedrijkste muziekbladen van Groot-Brittannië. Zoals onze gewoonte is, hebben we de vorige editie geüpgraded naar deze deluxe uitgave. Te lezen zijn wekelijkse berichten van de historische Amerikaanse tournees: Chris Hutchins bracht een dag door op Allen Klein's jacht met de Stones voordat hij naar het Shea Stadium ging en naar de kleedkamer van the Beatles.

Alan Smith krijgt een lift vanuit Bedford met Paul McCartney en praat de hele avond met hem, waarbij Macca zichzelf beschrijft als "aangenaam onoprecht". En enkele weken voor zijn dood geeft Brian Epstein nog een opmerkelijk interview aan Mike Hennessy van Melody Maker. Op deze 148 pagina's is nog veel meer moois te vinden, bijvoorbeeld uitgebreide reviews van elk Beatles album, samengesteld door het huidige schrijversteam van Uncut. Het is een behoorlijke uitdaging om frisse perspectieven te vinden over deze band die meer dan andere bands geanalyseerd is, maar hopelijk is het ons gelukt wat nieuwe uitgangspunten te vinden om de enorme rijkdom van hun catalogus te benaderen. Want zoals John Lennon in 1965 klaagt in een interview met Melody Maker: "Er wordt zoveel onzin verteld over ons..."

(Bron: uncut.co.uk)
(Vert: Ruby Van Den Bergh – Coenraads)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632290