Beatlesfanclub NL

Sony/ATV Music Publishing hebben een overeenkomst gesloten met Epic Rights als ‘licensing agent' voor de liedcatalogus van Lennon en McCartney.
Het vergunningenprogramma met de titel ‘The Lyrics Written by Lennon & McCartney’ bevat teksten van veel van hun songs. Vergunningen om hun teksten te mogen gebruiken in de diverse categorieën van consumentenproducten moeten straks worden aangevraagd bij Eric Rights.  

"Voor veel mensen in de hele wereld zorgt een Beatles-song ervoor dat ze in gedachten direct terug zijn op een bepaalde plaats, een bepaalde tijd;  een gevoel met een grote mate van emotionele verbondenheid”, aldus Dell Furano, CEO van Epic Rights. “Die iconische songteksten, met hun culturele en historische betekenis, zijn in de zin van communicatie nog even relevant als in de 60-er jaren”.

Rod Kotler van Sony/ATV Music Publishing voegt hieraan toe: “De songs van John Lennon en Paul McCartney betekenden niet alleen veel voor een hele generatie; ze inspireren ook nu nog mensen overal in de wereld, los van de taal die mensen spreken of waar zij wonen”.

“Dell en het team van Epic Rights begrijpen het belang van deze teksten; teksten die vaak ook los van de songs betekenis hebben. Wij vertrouwen erop dat hij een passend vergunningenprogramma zal ontwikkelen, met respect voor de prachtige teksten van Lennon en McCartney”.

(Bron: licensing.biz)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
631990