Beatlesfanclub NL

De legendarische popster Ringo Starr was niet blij toen hij hoorde dat het Indonesische bedrijf Asia Global Media, een in Jakarta gehuisvest bedrijf gespecialiseerd in IT-diensten, een merknaam heeft geregistreerd bij het Directorate General of Intellectual Property (DGIP) die heel erg lijkt op zijn naam. Richard Starkey, de voormalig drummer van de Beatles, beter bekend als Ringo Starr, heeft in februari 2016 een rechtszaak aangespannen bij het Commercial Court in Centraal-Jakarta in verband met het gebruik van de merknaam ‘Ringgo Star’, dat door Asia Global Media is geregistreerd.

Advocaat Nadia Am Badar, directeur van het in Indonesië gevestigde advocatenkantoor Am Badar & Partners, is door het management van Ringo Starr aangesteld om hem in de rechtszaal te vertegenwoordigen in zijn eis het handelsmerk ‘Ringgo Star’ te herroepen.  Nadia Am Badar berichtte dat de Indonesische firma Asia Global Media in totaal vijf merknamen of handelsmerken bij het Indonesische Directorate General of Intellectual Property (DGIP) heeft geregistreerd.

Maar de merknaam ‘Ringgo Star’ is onacceptabel volgens Nadia Am Badar, omdat het teveel lijkt op de naam van de voormalige Beatle Ringo Starr. De naam van de Engelse muzikant Ringo Starr (geboren in 1940) is over de hele wereld bekend en heeft een internationale reputatie en legendarische status, vooral in de muziekwereld. Ondertussen wordt de merknaam ‘Ringgo Star’ door Asia Global Media gebruikt voor media- en muziekgerelateerde (elektrische) apparatuur. Dit betekent dat het voor consumenten moeilijk is om Ringo Starr los te zien van de merknaam ‘Ringgo Star’.

De artiestennaam van Beatle Ringo Starr is ook een merknaam, die geregistreerd staat in verschillende landen waaronder het VK, de VS, Australië, China en Japan. Muzikant Ringo Starr werd beroemd in de muziekwereld toen hij drummer was in de popband The Beatles (1960-1970), wellicht de beroemdste band ooit.

De vijfde hoorzitting staat op 25 mei 2016 in Jakarta op de agenda. Het Indonesische bedrijf Asia Global Media of vertegenwoordigers ervan waren in voorgaande zittingen afwezig. Volgens de laatste berichten wordt de Directorate General of Intellectual Property nu ook aangeklaagd.

(Bron: Indonesia-investments.com)
(Vert: Linda Weller)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
631540