Beatlesfanclub NL

"Grapefruit: Yesterday's Sunshine: The Complete 1967-1968 London Sessions" komt uit op 20 mei bij Cherry Red Records. Hierop staan alle songs die ooit opgenomen zijn door de Britse psychedelische popgroep voor het label Apple Records. John Lennon en Paul McCartney waren groot fan van deze band, en ze hebben nog meegewerkt aan de productie van enkele tracks op het album "Around Grapefruit".

Een van de nummers op de CD is hun bekendste nummer "Dear Delilah". Het nummer werd geproduceerd door Terry Melcher. In Engeland bereikte het nummer in februari 1968 een 21e plek in de hitlijsten. In De VS kwam het niet verder dan een 98e plek. Volgens Disc and Music Echo in 1968 werd het nummer gelanceerd tijdens een feestje in aanwezigheid van Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr, Donovan, Cilla Black en Brian Jones van the Rolling Stones. De opvolger "C'mon Marianne" kwam uit in augustus van datzelfde jaar en bereikte de 31e plek in Verenigd Koninkrijk, maar haalde de hitlijsten in de VS niet.

De songwriter van de band was George Alexander. Hij tekende bij Apple Music Publishing in 1968. Grapefruit was gevestigd in Londen en hun eerste nummers, geschreven door Alexander, kwamen uit in 1967 en 1968. Deze nummers zijn allemaal terug te vinden op de CD. Onder deze nummers zijn "Lullaby", opgenomen in de Adviesion Studios met productieassistentie van John Lennon en Paul McCartney. Een eerder niet uitgebrachte snellere stereoversie staat ook op de CD. Er kwam eerder een monoversie van uit op vinyl voor Record Store Day en deze is volledig uitverkocht.

nieuwe cd verzamelde grapefruit
"Around Grapefruit", in de VS uitgebracht onder het Dunhill label, bevat liner notes door Derek Taylor. Kristofer Englehardt van "Beatles Deeper Undercover" meldt dat volgens Mark Lewisohn Lennon en McCartney geen credits hebben gekregen als executive producers van het album. De band bracht nog een album uit, "Deep Water", die afstand nam van de psychedelische sound van het eerste album. Er is ook een album uitgebracht van hun BBC opnames waarop "Say You Don't Mind" van Denny Laine staat. Een andere Beatles-opmerking: Englehardt meldt ook dat gitarist en zanger John Perry van Grapefruit aanwezig was bij de Trident Studios sessie tijdens de opnames van het Beatlesnummer "Hey Jude" en dat hij iets obsceens in de microfoon schreeuwde. Dit is te horen rond 2:58 in het nummer.


“Grapefruit: Yesterday's Sunshine”bevat 13 songs, waaronder nieuw ontdekte multi track mixes. De volledige tracklist is als volgt:
 “Dear Delilah,” “Dead Boot,” “Breaking Up A Dream” (unreleased), “Lullaby (sped up stereo version/new tape transfer-multi track mix), “Another Game,” “Elevator,” “Yes (new tape transfer-multi track mix), “Ain't It Good (new tape transfer-multi track mix),” “Sweet Little Miss No Name” (previously unreleased/new tape transfer-multi track mix), “Round and Round (AKA Round Going Round)” (new tape transfer-multi track mix), Someday (alternate version) (previously unreleased/new tape transfer-multi track mix), “Somebody’s Turning On The People (previously unreleased/new tape transfer-multi track mix), “Trying To Make It To Monday,” “C’mon Marianne (Maryanne)” (new tape transfer-multi track mix), “Theme For A Lonely Queen (AKA Twiggy)” (new tape transfer-multi track mix), “This Little Man (alternate version)” (new tape transfer-multi track mix), “Do What You Want To(Aka Learn To Love Me) (previously unreleased/new tape transfer-multi track mix), “Yesterday’s Sunshine” (new tape transfer-multi track mix), “Someday Soon,” “One More Try (previously unreleased/new tape transfer-multi track mix).

(Bron: examiner.com)

(Vert: Ruby Van Den Bergh – Coenraads)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632800