Beatlesfanclub NL

Sir Paul McCartney is woensdag 11 mei het onderwerp van een speciale editie van Mastertapes voor BBC Radio 4, voorafgaand aan de release van een verzamelalbum over zijn carrière. Hij zal vertellen over zijn carrière en vragen van het publiek beantwoorden in de Maida Vale studio's van de BBC. Gastheer is John Wilson.

De speciale uitzending van het programma duurt een uur en zal worden uitgezonden op zaterdag 28 mei op BBC radio 4, en er zal worden gefilmd voor BBC iPlayer.

Wilson: "Mastertapes focust zich op de ins en outs van het songwriting en onthult een tipje van de sluier van wat een persoonlijk en soms eenzaam proces het vaak is. Ik heb McCartney al vaker geïnterviewd, en ik weet dat hij graag inzicht geeft in dat proces. Hij is de meest succesvolle songwriter aller tijden en de man achter mijn favoriete muziek. Ik had me geen betere gast kunnen wensen - het wordt echt een heel speciale uitzending."

De uitzendingen worden meestal verdeeld over twee opeenvolgende dagen.

Elke editie van Mastertapes bevat een diepte-interview met de artiest, ook bekend als de "A-side", vragen vanuit het studiopubliek voor de "B-side", en exclusieve liveoptredens van nummers van het album dat besproken wordt.

Eerder te gast waren o.a.  Noel Gallagher, Robbie Williams, Natalie Merchant, Manic Street Preachers, Sinead O'Connor, Paul Weller, Corinne Bailey Rae en Rufus Wainwright.

(Bron: belfasttelegraph.co.uk)
(Vert: Ruby Van Den Bergh – Coenraads)


Reacties   

#1 edward09 04-05-2016 00:39
Vertellen over zijn carrière...Wat dan nog vraag ik mij af.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
631870