Beatlesfanclub NL

the lennon reportEen film over het leven van een man is een droom die uitkomt voor elke feministe. Ironisch? Misschien wel. Maar de filmmakers achter de nieuwe film 'The Lennon Report' hebben bewust moeite gedaan om vrouwen gelijke kansen te bieden en hen te laten meewerken aan het project. Bustle sprak met de producers en broers Rafael en Gabriel Francisco en de hoofdrolspeler Stef Dawson over hoe zij het verhaal over de dood van een icoon veranderden in een verhaal dat de schijnwerpers deelt met vrouwen - op het scherm en daarbuiten.

Ten eerste is 70% van de afdelingshoofden van de film vrouw. "Vrouwen die aan een film werken, dat zou gewoon een normale zaak moeten zijn," zegt Rafael Francisco. "Vrouwen hebben dezelfde kwaliteiten als mannen en dat zou nooit een problem moeten zijn. Als iedereen mensen inhuurt op basis van kwalificaties, zou het altijd gelijk zijn." Hij legt uit wat de voordelen zijn van vrouwen in zo'n belangrijk deel van het team: "We hebben altijd vrouwen en mannen ingehuurd, we hebben nooit gezegd: 'Meer vrouwen of meer mannen.' Dus het is natuurlijk. Op andere sets had ik het gevoel dat als we vrouwen zouden inhuren, dingen een stuk sneller zouden gebeuren."

Wat zo mooi is aan hun bedoelingen, is dat ze licht schijnen op de avond dat John Lennon vermoord en dat ze, terwijl het publiek vermaakt wordt met een eerbetoon, ook focussen op de 'echte helden en alledaagse mensen' - de verpleegsters die hem probeerden te redden. Dawson, die je misschien herkent van 'The Hunger Games', speelt een verpleegster in de film. Ze zegt daarover: "Zij is een echte dame, die geweldig is." Ze legt uit hoe deze personages warden geinspireerd door ongelofelijke onbaatzuchtige vrouwen:

"Voor mij was het belangrijk en geweldig om vrouwen op de set te hebben, omdat we deze sterke vrouwen laten zien in de film. Hun kracht komt van hun werk die avond, ze maakten zich niet druk wie hij was. Het zijn ongelofelijke vrouwen. En ze deden alles wat ze konden. Het is net zozeer een eerbetoon aan hun verhaal, hun werk en wat ze deden als aan John Lennon."

Dawson legt uit dat - door het verhaal vanuit de hulpverleners te vertellen - er nieuwe informatie naar boven komt bij mensen die er ook daadwerkelijk bij waren die avond in New York City. Zij delen deze informatie nu voor de eerste keer. "Er was een hoop foutieve informatie in de pers de afgelopen 35 jaar," zei ze.

Naast de feministische kracht zijn er boodschappen in de film die iedereen kan waarderen. "Ik was nog niet geboren toen John Lennon werd vermoord," zegt Dawson. "Hij inspireerde een nieuwe generatie met zijn nalatenschap van vrede. Het is ironisch dat hij deze wereld op zo'n gewelddadige manier verliet."

Gabriel Franco voegt hieraan toe: "De belangrijkste boodschap is dat, tot op heden, we nog steeds niets hebben aan gedaan aan het feit dat iemand gewoon naar iemand toe kan lopen en hem kan neerschieten."

'The Lennon Report' zal voor het eerst te zien zijn tijdens het Newport Beach Film Festival aan het einde van de maand en wordt in de herfst uitgebracht.

 


(Bron: bustle.com)
(Vert: Ellen Clement)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632360