Beatlesfanclub NL

back ussr merseybeat bar st petersburgAan Nevsky Prospekt, een van de hoofdwegen van St.Petersburg, bevindt zich op loopafstand van de rivier Neva The Liverpool Bar. Deze bar is een hommage aan de muziekscene van Liverpool.

Degenen die het café bezoeken voor een steak of een biertje kunnen 'eight days a week' genieten van livemuziek, met op zaterdag muziek die is gewijd aan the Beatles.

Geoff Edwards, 67 jaar, helpt de manager en komt oorspronkelijk uit Crosby. Hij beschrijft het café als "een baken voor de vele bands die hier in St. Petersburg hebben opgetreden" sinds de val van de USSR.

The Liverpool Bar is geïnspireerd op de beroemde Cavern Club en Edwards heeft plannen om deze twee gelegenheden officieel met elkaar te verbinden.

De meeste bezoekers van het café zijn Russen die dol zijn op The Beatles en op Liverpool FC, iets wat volgens dhr. Edwards veel voorkomt in Rusland.
Hij vertelt: "Je hoort hier "Back in the USSR" dagelijks op de radio. Het werd uitgebracht in de dagen van de Koude Oorlog maar de Russen zien het als een erkenning van de USSR en daar zijn ze zeer dankbaar voor."
Het nummer is zo geliefd in Rusland dat toen Paul McCartney optrad op het Rode Plein, hij het twee keer moest zingen omdat President Poetin later kwam en het nummer gemist had.

Manager van het café Chris Gilbert voegt eraan toe: "The Liverpool Bar is een mini-mecca voor Beatlemaniacs. Het repertoire wat we laten horen is niet alleen de Fab Four, maar The Beatles staan in zo'n hoog aanzien in Rusland dat alle optredende bands wel nummers van ze spelen. Wat deze plek echt uniek maakt, is de illustere gastenlijst. Eind jaren 90 en begin jaren 00 was er slechts één plek hier die voldeed aan de internationale standaard voor rockconcerten, en dat was verderop in de straat. Dus bands die op tournee waren, zoals Deep Purple, Jethro Tull, etc, hielden hun persconferenties voorafgaand aan de concerten altijd in The Liverpool Bar."

De muren van The Liverpool Bar zijn gevuld met foto's van bands die hier gespeeld hebben, en van beroemde bezoekers aan het café. Zo zijn er foto's van Sean Lennon, Suzi Quattro, en zelfs Ringo Starr, die het café zo'n acht jaar geleden bezocht.

Edwards: "Als bands optreden in St. Petersburg komen ze altijd even bij ons langs, ook als lokale bands hier optreden."

Woensdag, 20 april, zat het café vol met Russische supporters van Liverpool FC en een handjevol expats. Edwards vertelt: "Deze matchday heerste er echt een perfecte sfeer. Het zat bomvol en er hingen vlaggen van Everton en Liverpool aan de muren. Het was fantastisch."

(bron: liverpoolecho.co.uk)
(Vert.: Ruby Van Den Bergh-Coenraads)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632250