Beatlesfanclub NL

geliefde beatlesplek liverpool opnieuw vernield

Beatlesgids Jackie Spencer uit Liverpool meldt dat een vandaal de muur van de toegangspoort tot het weeshuis Strawberry Field– dat de inspiratie vormde voor het Beatlesnummer ‘Strawberry Fields Forever’ – heeft beschadigd. Zij vertelde aan Beatles Examiner dat de vandaal een steen uit de muur heeft gestolen, daarmee een groot gat achterlatend.

“Er valt niet veel over te zeggen, behalve dat we het gemeld hebben aan het Leger des Heils en we hopen dat het snel wordt gemaakt,” zei ze. “Hopelijk komt er in de toekomst iets van bewaking hier, vooral nu er plannen zijn voor de herontwikkeling van het terrein. De graffiti liep al uit de hand, maar stukken muur meenemen is nog wel een stapje erger.”

Het is niet de eerste keer dat de plek te maken krijgt met vandalisme. In augustus 2013 werd een gedeelte van het hek, een replica van het origineel, onleesbaar gemaakt en geel geverfd. Het weeshuis dat de inspiratie was voor het nummer is ongeveer vijf minuten verwijderd van het huis waarin John Lennon opgroeide aan Menlove Avenue en het was een plek waar Lennon vaak kwam met zijn tante Mimi of met vrienden. Hij schreef het nummer in 1966 toen hij is Spanje was voor de opnames van de film ‘How I Won the War’ van Richard Lester.

De opnames van het nummer startten op 24 november 1966, maar een paar van deze vroege pogingen werden geschrapt. Een basistrack werd opgenomen op 29 november, maar het nummer was nog lang niet af. Outtakes hiervan werden uitgebracht op ‘The Beatles Anthology Volume 2’. In de daaropvolgende maand werd het nummer aangevuld en afgerond op 22 december.

‘Strawberry Fields Forever’ werd uitgebracht op een 45 toeren single op 13 februari 1967 in de VS en op 17 februari in Groot-Brittannië. Het nummer, met op de andere kant ‘Penny Lane’, kwam op nummer 11 van de Bilboard singles hitlijst in de VS en in de Engelse hitlijsten op 2.

Bron: examiner.com
(Vert. Laura Alblas)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632230