Beatlesfanclub NL

Yoko Ono is sinds eeuwen een vooraanstaand artiest maar toen ze onlangs 83 werd moest ze weer antwoorden op de eeuwige vraag ‘Ben jij verantwoordelijk voor de split van The Beatles?’ – haar antwoord was klaar en duidelijk: ‘neen!’.

De in Japan geboren zangeres, artiest en weduwe van John Lennon werd geinterviewd over haar recente plaat die ze uitbracht in het magazine US Weekly en er werden ook ’25 dingen die je niet weet over Yoko Ono’ neergeschreven.

Nummer 24 in de lijst: “Ik had helemaal niets te maken met de split van The Beatles. En ik denk dat Paul (McCartney) een fijn mens is, een coole kerel.’

De split van The Beatles in 1970 maakt al jaren het onderwerp uit van historici en fans, sommigen zeggen dat de heks Ono alle schuld treft en dat haar aanwezigheid in de studio voor wrevel en ongenoegen zorgde tussen de 4 bandleden.

Lennon en Ono ontmoetten elkaar in 1966 en werden een liefdeskoppel en elkaars artistieke companen.

Ono zegt in het interview ook dat ze John nog elke dag mist. Hij werd doodgeschoten voor het Dakotagebouw in New York waar het koppel een appartement betrok. Hij werd doodgeschoten door David Chapman, een fan die hem eerder diezelfde dag een album liet tekenen.

Ono zegt ook nog dat ze sinds de jaren 50 geen alcohol meer dronk. En als ze in een volgend leven zou terug komen als een dier zou ze graag een mus zijn.

Vorige week bracht Ono een remixalbum uit met als title ‘Yes, I’m a Witch Too’ dat verschillende van haar vroegere songs brengt die ze herwerkte samen met andere artiesten oa DJ Moby, de alternatieve rocker Death Cab for Cutie en haar zoon Sean Lennon.

(Bron: japantoday.com)

(Vert: Janien Nuijten-Colans)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632630