Beatlesfanclub NL

4444.png

Peter Hooton, de uit Liverpool afkomstige muzikant en zanger van The Farm, wordt de voorzitter van een nieuwe groep gelijkgezinden, die voor Liverpool alles uit de nalatenschap van de Beatles willen halen wat erin zit.

Peter wordt voorzitter van The Beatles Legacy Group, in het leven geroepen door de gemeenteraad naar aanleiding van een eerder deze maand verschenen rapport, waarin werd bekendgemaakt dat de nalatenschap van The Beatles de stad nu al ruim 104 miljoen euro en 2.335 banen oplevert.

Het rapport is een eerste studie naar de huidige waarde om de invloed van The Beatles op de stad te bepalen, maar geeft aan dat er meer gedaan kan worden om de stad nog meer te laten profiteren van de band.

Peter Hooton zei: “Ik ben zeer verheugd dat ik door de burgermeester gevraagd ben om voorzitter te worden van de Beatles Legacy Group.”

“De muzikale nalatenschap van Liverpool, vooral van onze beroemdste inwoners The Beatles, heeft me altijd vervuld met enthousiasme en trots.”

“Ik hoop dat de Beatles Legacy Group met plannen en ideeën kan komen om nog meer attracties te bedenken naast de geweldige attracties die de stad al biedt, om zodoende in de toekomst nog meer bezoekers aan te trekken om naar onze ‘Muziekstad’ te komen. “

“Het rapport onderstreepte de behoefte om samen te werken met jonge mensen, dus ik zie ernaar uit om alle opties met betrekking tot deze groep te onderzoeken.”

Hoewel de populariteit en het succes van het huidige bezoekersaanbod werd erkend, wees het rapport van de Universiteit van Liverpool en LJMU op de uitdagingen voor de toekomst en de noodzaak om een manier vinden om de authenticiteit van het erfgoed van The Beatles te beheren en te behouden, voor zowel de bestaande als de toekomstige fans.

Tot de groep behoren ook Claire McColgan MBE, Manager van Cultuur, Chris Brown, Manager Marketing Liverpool, Bill Addy, Algemeen Directeur van de Liverpool BID Company, en Dr. Mike Jones, co-auteur van het rapport en werkzaam bij de University of Liverpool Institute of Popular Music.

Er is al een eerste vergadering geweest waarin werd vastgesteld dat de Legacy Group gaat samenwerken met de grootste belanghebbenden, zoals bijvoorbeeld organisaties die gelieerd zijn aan de Beatles en bewoners die in en rond belangrijke plaatsen wonen zoals Penny Lane en Mathew Street, maar ook de daaromheen gelegen Beatles-industrie.

De burgermeester van Liverpool, Joe Anderson, zei: “Het oprichten van een Legacy Group was een van de belangrijkste aanbevelingen in het rapport. Ik wilde van het begin af aan een artiest als voorzitter en Peter was mijn eerste keus – hij begrijpt de industrie en de waarde van de Beatles voor Liverpool en hij zal altijd naar het grotere plaatje kijken als het gaat om het nemen van een beslissing die het beste is voor de stad en de reputatie van de stad.”

“Elk groepslid heeft zijn eigen expertise.”

(Bron: liverpoolecho.co.uk)

(Vert: Linda Weller)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632620