Beatlesfanclub NL

1222223.png

Beatles-technicus en archivaris Allan Rouse is overleden. Hij speelde een sleutelrol in de BBC Anthology en in de heruitgaven op CD. Er zijn geen nadere bijzonderheden bekend gemaakt, maar de zoon van producer George Martin bevestigt dat Rouse leed aan een langdurige ongeneeslijke ziekte.

Giles Martin herinnert zich Rouse als de “bewaker” van The Beatles op Abbey Road. “Hij verzorgde en koesterde alles was er in vele jaren van de band en van mijn vader werd opgenomen, “ vertelt de jonge Martin. “Allan wist waar alles lag, de tapes en de nalatenschap van de meest succesvolle band in de geschiedenis van de vastgelegde muziek.”

Hij maakte deel uit van de groep mensen die in 2011 een Grammy Award won voor de stereo remix box van The Beatles. Ook legde hij de basis voor de met meerdere kanalen opgenomen CD met het mooie surround geluid van het album Love. Hij kreeg het volle vertrouwen door zijn werken gedurende een lange periode bij Apple. Later zou hij vertellen in een interview met Jason Kennedy in 2010, dat hij in het begin van de zeventiger jaren helemaal onderaan de ladder begon.

“Ik begon mijn werk met het vastleggen van filmopnames aan Abbey Road, maar al spoedig moest ik veilige kopieën maken van iedere opname van The Beatles. In die tijd waren er nog geen back-ups gemaakt. George Martin wilde een programma maken over het maken van Sgt. Pepper en hij wilde de opnames gebruiken en daar had hij hulp bij nodig. Dat deed ik en op het eind van dat proces zei hij dat hij me nog wel eens zou zien, maar dat gebeurde niet. Hij kwam pas weer bij me terug voor Beatles at the BBC. Ik werkte zes maanden aan het remasteren van alle opnames. Dit werd gevolgd door de Anthology  serie, waaraan we een jaar werkten. Zo werd ik de aangewezen persoon om ook voor anderen dingen te doen als het ging om het werk van The Beatles.”

Paul McCartney, Ringo Starr en de weduwen Olivia Harrison en Yoko Ono hebben een gezamenlijke verklaring afgelegd ter nagedachtenis van Rouse.

“Allan begon zijn werk bij de Abbey Road Studios in 1972 en gedurende zijn hele werkperiode was hij van onschatbare waarde en leverde hij een waardevolle bijdrage voor het behoud van de muziek en de erfenis van The Beatles. Hij werkte aan alle releases met buitengewone toewijding en was zeer loyaal. Allan was een echte vriend van de band en iedereen bij Apple zal hem met grote genegenheid blijven herinneren als een van ons. Wij en zij hadden het geluk met hem samen te mogen werken en met hem tijd te mogen doorbrengen.”

(Bron: ultimateclassicrock.com)

(vert.: Toine Gribling)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632620