Beatlesfanclub NL

Concord Bicycle Music, een van de snelstgroeiende bedrijven in de moderne muziekwereld dat maar blijft investeren, heeft weer zijn slag geslagen.

Bicycle Music heeft een uitgeversovereenkomst afgesloten met het bezitsrecht van George Harrison, dat volgens MBW voorheen werd geregeld door Wixen.

De overeenkomst betreft het werk van Harrisongs en van Dhani Harrison.

Het gaat om George Harrisons nummers op de White Album (1968, met “While My Guitar Gently Weeps”), Abbey Road (1969, met “Something” en “Here Comes The Sun”) en Let It Be (1970) van The Beatles, en zijn soloalbums zoals All Things Must Pass (1970, met “My Sweet Lord” en “What Is Life”) en Living In The Material World (1973, met “Give Me Love (Give Me Peace On Earth)”).

Tevens zijn latere albums opgenomen, zoals Dark Horse (1974), Extra Texture (1975), Thirty Three & 1/3 (1976), George Harrison (1979), Somewhere In England (1981, met “All Those Years Ago”), Gone Troppo (1982), Cloud Nine (1987), Brainwashed (2002, met “Stuck Inside A Cloud”) en Harrisons bijdrage aan The Traveling Wilburys Volume 1 (1988, met “End of the Line” en “Handle With Care”) en Volume 3 (1990).

Het solowerk van Harrison werd in oktober vorig jaar vrijgegeven om te streamen bij bijvoorbeeld Spotify, twee maanden voordat ook het werk van The Beatles daarvoor beschikbaar werd.

 “Dhani en ik zijn blij dat we dit contract met Bicycle Music zijn aangegaan”, zegt Olivia Harrison, “en het is fijn dat Bicycle zo enthousiast is over zo'n gevarieerd muziekaanbod. We zijn blij dat we dit contract met Bicycle Music zijn aangegaan, en het is fijn dat Bicycle zo enthousiast is over zo'n gevarieerd muziekaanbod.”

“Toen ik opgroeide met de muziek van George Harrison had ik nooit kunnen bevroeden dat ik ooit het plezier en de verantwoordelijkheid zou hebben om voor deze duurzame muziek te zorgen”, zegt Jake Wisely, de directeur van Bicycle. “Deze nummers zijn de droom van elke muziekuitgever.”

Bicycle denkt dat zij zijn gekozen om ervoor te zorgen dat Harrisons nummers bij The Beatles 'nieuwe creatieve mogelijkheden krijgen, en er een toegewijd beheer van het werk is’.

Michael Pizzuto, de manager van de creatieve tak van Bicycle, is de baas over deze gekoesterde muziek.

“Het is een grote eer om met deze muzieknalatenschap, die voor mij zo persoonlijk is, te mogen werken”, zegt Pizzuto.

“Behalve de meest geliefde en bekendste hits van George is er ook een bron van magie, nummers die zo duidelijk de licht- en schaduwzijden van Georges mystieke geest en kennis van popmuziek weergeven.

Het is ook geweldig om met Dhani te kunnen werken, aan zowel zijn electische bestaande muziek als toekomstige projecten.”

George Harrison schreef muziek voor de film Wonderwall (1968), en Dhani volgde in zijn voetsporen door in 2012 samen met zijn band thenewno2 de muziek voor de film Beautiful Creatures te schrijven.

Behalve met thenewno2 heeft Dhani ook muziek opgenomen onder de naam Fistful of Mercy met Ben Harper en Joseph Arthur, en in 2010 het album As I Call You Down uitgebracht op zijn eigen label Hot Records Ltd.

Andere film- en televisiemuziek zijn The Divide, Seattle Road en Learning To Drive.

Tot de meer dan 400 nummers die Bicycle onder zijn hoede heeft, behoren ook een aantal nummers van Ravi Shankar en de artiesten Attitudes, Splinter en de Stairsteps van het label Dark Horse Records, plus de muziek van diverse films die door Harrison zijn geproduceerd.

(Bron: misocbusinessworldwide.com)

(Vertaling: Liesbeth te Boekhorst)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
634900