Beatlesfanclub NL

Julien's Auctions' bijzondere drie dagen durende veiling van items en memorabilia, verzameld door de jaren heen door van Ringo Starr en echtgenote Barbara Bach, start een dag eerder op 3 december met twee speciale acties.

Andy Babiuk, auteur van het boek 'Beatles Gear - The Ultimate Edition', waarvan onlangs een uitgebreide editie van uitkwam, zal een audio-visuele presentatie geven over zijn boek en ook vertellen over de geschiedenis van Ringo's drumkits en over de Rickenbacker van John Lennon die Ringo kreeg. De auteur zal ook boeken signeren. De sessie is via een livestream op internet te volgen.

Het veilinghuis vertoont ook de film 'Good Ol' Freda', het charmante verhaal van de secretaresse van de Beatles Fanclub; Freda Kelly. De film start om 16:00 uur en speciale gast is Kelly zelf. Na de film doet ze mee aan een meet & greet en een signeersessie.

Spullen van de veiling zijn vanaf vrijdagmiddag 4 december te bekijken. De veiling vindt plaats op 3 en 4 december (beide dagen om 10:00 uur en 14:00 uur) bij Julien's Auctions in Beverly Hills en is via internet te volgen. De verkoop gaat om zo'n 1300 items uit de huizen van het koppel in Londen. Beverly Hills en Monaco, en omvat instrumenten zoals drums en gitaren, memorabilia uit zijn carrières met the Beatles en the All-Starr Band, antiek, meubels, kunstvoorwerpen en persoonlijke items. 

Onder de items die verkocht worden zijn Ringo's persoonlijke exemplaar van de monoversie van 'The Beatles (White Album)' Nr. 0000001, zijn eerste Ludwig Oyster Black Pearl drumkit (die Ringo gebruikte op een aantal Beatles tracks en door Paul McCartney werd gebruikt op zijn 'McCartney' album), de customized Jumbo Silver Sparkle kit die gebruikt werd in de 'Hello Goodbye' videoclip, en de Ludwig Silver Sparkle kit die gebruikt werd bij Starr's eerste Ringo Starr and His All-Starr band tournee. 

Er zijn twee catalogi van de enorme veiling: “Property From the Collection of Ringo Starr” en “Property From the Collection of Ringo Starr and Barbara Bach” en beide zijn gratis verkrijgbaar als PDF bestanden. Gedrukte catalogi worden verkocht voor $200,- (ongesigneerd) of $1000,- (gesigneerd). Van de gesigneerde catalogi zijn slechts 250 exemplaren beschikbaar. 

(bron: examiner.com)
(vert.: Ruby Van Den Bergh-Coenraads)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
634620