Beatlesfanclub NL

Over het algemeen heeft iemand een of meer voornamen en een achternaam.

Veel mensen hebben een bijnaam die door vrienden en familie gebruikt wordt (en het is waar: sommige bijnamen zijn wat gênanter dan andere; we vertellen jullie de onze niet!) en anderen gebruiken alleen hun achternaam of tweede naam.
 
Paul’s volledige naam luidt James Paul McCartney, en de reden dat Paul zich liever Paul noemt dan James heeft door de jaren heen veel aanleiding gegeven tot speculaties.
 
We hebben deze vraag meer dan eens voorbij horen komen, dus als je hebt zitten wachten op een officiële verklaring over dit onderwerp dan heb je geluk! De Britse Jayne kwam met de vraag:

“Je naam is James Paul. Waarom hebben je ouders je Paul genoemd in plaats van James, Jim of Jimmy?”

We spraken met Paul vlak voor hij op het vliegtuig stapte om het Noord-Amerikaanse gedeelte van zijn ‘Out There’ tournee te voltooien.
 
“Dank je wel voor je vraag, Jayne. ’t Is een vreemd verhaal! Mij is verteld dat het was omdat als er thuis brieven kwamen voor James McCartney, je dan niet wist of het voor mijn vader was, die James McCartney heette, of voor mij, James McCartney. Dus dat accepteerde ik totdat ze mijn broer, wiens naam Peter Michael McCartney was, Michael gingen noemen! En er was geen Peter bij ons thuis om ze door elkaar te halen! Dus ik heb maar bedacht dat het een Iers gebruik was! Ik heb geen idee! Mijn moeder was Ierse, en ik weet het niet, misschien is het een of ander oud gebruik om je bij je tweede naam te noemen. Niemand heeft me ooit James genoemd, het is altijd Paul geweest!”

(Bron: paulmccartney.com)
(Vert.: Linda Weller)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
634970