Beatlesfanclub NL

Universal Music heeft z’n zin, want het compilatie-album “1” van de Beatles is weer terug op de hitlijst Billboard 200 op nummer 6, na opnieuw te zijn uitgegeven samen met respectievelijk een of twee bijbehorende dvd’s.

Zoals eerder hier vermeld, zou het in eerste instantie alleen gaan om een heruitgave van de nummer 1 muziekclips voor promotionele doeleinden, maar de hoge heren besloten om ook een remix te maken van de bestverkochte CD “1”, in een hernieuwde stereo-uitgave en samen met de dvd(’s). Dat was een slimme zet, want nu komt de heruitgave in aanmerking voor de albumhitlijsten. In de VS zijn 40.000 exemplaren verkocht, waaronder 39.000 fysieke cd’s in de afgelopen week, waardoor het album op de 6e plaats op de hitlijst terugkomt.  Op de Billboard 200 staan de meest populaire albums van de week, gebaseerd op meerdere metingen, waaronder de traditionele albumverkoop, de track equivalent albums (TEA) en de streaming equivalent albums (SEA).

In het VK doet het album het beter, want daar is het in de officiële top 100 albumhitlijst binnengekomen op nummer 5, volgens de The Official U.K. Charts Company, de toonaangevende hitlijst in de Britse muziekwereld.

Nr. 1 in Japan!

In Zweden is het album “1” teruggekomen op nr. 18 in de ‘Topplistan’. In Ierland staat hij op nr. 6, maar de hoogste binnenkomer is in Japan, waar we het album kunnen terugvinden op nr. 3 in de dagelijkse hitlijst, en op nr. 1 in de wekelijkse hitlijst! In Nederland staat “1” op nr. 3. Er zijn nog veel hitlijsten deze week niet gepubliceerd; hier in Noorwegen worden de hitlijsten op donderdag vrijgegeven.

We verwachten niet dat het album een grote hit gaat worden in Australië, want uit de berichten van lezers van dit blog kunnen we opmaken dat de nieuwe “1+” release (de versie die de meeste fans willen hebben) niet automatisch door veel platenwinkels is besteld voor hun standaard voorraad. Klanten moesten het vooraf bestellen en er werden geen extra exemplaren bijbesteld. Er ligt hier een taak voor UMI. Ondanks deze berichten is het album toch weer binnengekomen op de Australische hitlijsten, al is het op een teleurstellende 45e plaats.

De originele uitgave stond in 2000 en 2001 negen aaneengesloten weken op nummer 1 in de Billboard 200. Volgens de Recording Industry Association of America zijn er in de VS meer dan 11 miljoen exemplaren van verkocht. Wereldwijd zijn er van “1” 31 miljoen kopieën verkocht en was het het bestverkochte album van het decennium 2000-2009.

(Bron: wogew.blogspot.be)
(Vert.: Linda Weller)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
635000