Beatlesfanclub NL

Voor Jeff Lynne mondde zijn ontmoeting met George Harrison uit in een aaneenschakeling van rock ‘n’ roll droomklussen, omdat hij producer werd van Tom Petty, Roy Orbison, the Beatles, Paul McCartney en de Traveling Wilburys, een band bestaande uit beroemde artiesten met onder andere Bob Dylan.

En het begon allemaal met een terloopse opmerking van Dave Edmunds, voor wie Lynne eerder ‘Slipping Away’, een top-40 hit in 1983, had geschreven en geproduceerd.

“We waren uit eten, Dave Edmunds en ik”, vertelde de voorman van Electric Light Orchestra aan David Dye, “en we waren klaar met eten en gingen ieder onze eigen weg op straat toen hij plotseling over zijn schouder riep – ook al hadden we net drie uur lang met elkaar gegeten: ‘Tussen haakjes, George Harrison heeft me gevraagd om jou te vragen of je met hem wilt samenwerken op zijn nieuwe album’. ‘Tussen haakjes! (lachend).”

Het draaide erop uit dat Jeff Lynne en George Harrison samen op vakantie gingen naar Australië om naar een Grand Prix race te gaan. Hier kwamen verschillende liedjes uit voort, die uiteindelijk zouden verschijnen op het comeback-album Cloud Nine van de voormalige Beatle, dat op 2 november 1987 verscheen.

“Het ging hartstikke goed samen”, voegt Lynne eraan toe. “Tom (Petty) had toendertijd George’s album gehoord, dat ik net had geproduceerd, en hij vond het geweldig. Hij kwam zelfs op een dag naar me toe en zei: ‘Zou je het leuk vinden om een paar liedjes met me te doen?’ Ja, het komt door het album met George dat ik toen door heel veel mensen ben gevraagd om met hen samen te werken.”

Jeff Lynne zou uiteindelijk de producer worden van Roy Orbison’s laatste album Mystery Girl uit 1988; Petty’s album Full Moon Fever uit 1989; twee songs van John Lennon, op gedeeltes bewerkt door Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr voor de Anthology-serie;  McCartney’s album Flaming Pie uit 1997; het in 2002 postuum uitgebrachte album Brainwashed van Harrison, en het debuutalbum Vol. 1 uit 1988 en zijn opvolger Vol. 3 uit 1990 van de Wilbury’s.

“Het was echt geweldig”, zegt Jeff Lynne. “Als ik eraan denk, was het gewoon een droom die uitkwam. Je kunt krijgen wat je echt graag wil, als je maar hard genoeg je best doet. Dat is mijn ervaring.”

(Bron: somethingelsereviews.com)
(Vert.: Linda Weller)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633060