Beatlesfanclub NL

The Beatles hebben op 26 oktober nog twee video’s online gezet om het enthousiasme een beetje meer aan te zwengelen – alsof het nog meer zou kunnen worden – voor de nieuwste Beatles ‘1’ DVD die uitkomt op 6 november.

Eén hiervan is een korte muziekvideo van ‘Help!’ die nieuw is op de DVD. Het komt niet uit de gelijknamige film, maar van de opnames van 23 november 1965 in de Twickenham Film Studios waar ze op de zwart-wit muziekvideo’s voor ‘We Can Work It Out’, ‘Day Tripper’, ‘I Feel Fine’ en ‘Ticket To Ride’ afmaakten. Deze video’s werden gemaakt om tegemoet te komen aan de wens van televisiezenders wereldwijd om beeldmateriaal te hebben bij hun nummers.

Het stukje uit ‘Help!’, dat je op deze pagina kunt bekijken, is vlijmscherp en absoluut ongelooflijk in schitterend zwart-wit. Je ziet de vier Beatles zittend op een plank met John Lennon, Paul McCartney en George Harrison die op en neer springen en gitaar spelen. Ringo Starr speelt niet op de drums, maar houdt een paraplu vast. Een beetje nepsneeuw valt aan het eind van het fragment – dat een minuut duurt – neer op The Beatles. De volledige clip werd origineel uitgezonden in het BBC programma ‘Top of the Pops’.

Ook werd de derde uit een serie van vijf clips uitgebracht waarin wordt uitgelegd hoe het restauratieproces van de video’s verliep. Deze video gaat in op de verbeteringen die werden gemaakt aan de video van ‘Something’, die werd opgenomen in oktober 1969 en waarin de vier Beatles en hun vrouwen te zien zijn bij hun huizen. Tom Barrett vertelt over het digitale restauratieproces en omschrijft hoe de video werd losgemaakt van de oorspronkelijke bron zonder details te verliezen. Lisa Copson vertelt over de handmatige restauratie van de video en hoe ze beschadigde stukken in het origineel verving om ervoor te zorgen dat het er perfect uitziet.

De ‘1’ DVD wordt in verschillende versies uitgebracht op zowel Blu-ray als op DVD. De ‘1’ CD krijgt nieuwe stereomixen van Giles Martin en Sam Okell in de Abbey Road Studios en is zowel met als zonder DVD verkrijgbaar. Ook komt er een nieuwe vinylversie van het ‘1’ album met de nieuw mixen uit.

(Bron: examiner.com)
(Vert.: Laura Alblas)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633300