Beatlesfanclub NL

Er is weer een gerestaureerde video door The Beatles op VEVO geplaatst, deze keer “Hello, Goodbye”, vooruitlopend op de “1” en “1+” uitgave op 6 november.

De video was altijd

Week. Het nieuwe stereogeluid en de 5.1 surround audio-remixes voor deze video en de andere video’s van “1” en “1+” zijn gedaan door Giles Martin en Sam Okell in de Abbey Road Studios.

Op 10 november 1967 zijn er diverse versies van “Hello, Goodbye” opgenomen in het Saville Theater in Londen, dat Brian Epstein in 1965 had gehuurd. De filmopnames waren acht dagen nadat het nummer was vastgelegd en iets meer dan een maand nadat “Magical Mystery Tour” was opgenomen, en Paul McCartney heeft het geregisseerd. “Iedereen wilde graag een film regisseren”, zei hij later. “Ik wilde dat altijd al, totdat ik het ook echt ging doen. Er moest zo veel gebeuren, er waren zo veel beslissingen te nemen, dat ik er op het laatst niks meer aan vond.”

The Beatles zingen het nummer in hun Sgt. Pepper-kleding op een podium, en worden bij het laatste couplet vergezeld door hoela-meisjes. De video “Hello, Goodbye” werd voor het eerst uitgezonden op 26 november 1967 in “The Ed Sullivan show”, en twee dagen daarna in “The Hollywood Palace”. Neil Aspinall bracht zelf de video naar de Sullivan show voor de wereldpremière. Men hoopte dat de video ook bij de “Top of the Pops” van de BBC zou worden uitgezonden, maar dat ging niet door omdat de Britse Muziekbond verbood geplaybackte opnames op tv te vertonen.

Behalve de normale versie van het nummer op disc 1 van “1“ staan er twee andere versies op disc 2 van “1+“. Op de andere hebben de Beatles gewone kleding aan, en doet John Lennon de twist. The Beatles heeft twee dagen geleden een gerestaureerde versie van “Revolution“ geplaast. Naar verwachting worden er nog meer gerestaureerde video's geplaatst voordat de video “1” wordt uitgebracht.

(Bron: examiner.com)
(Vert.: Liesbeth te Boekhorst)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633240