Beatlesfanclub NL

De McCartney’s hadden een specifieke voorwaarde om in de show te verschijnen.

Als jij één van die pop-cultuurfanaten bent wiens venndiagram zowel The Beatles als ‘The Simpsons’ bevat, dan heb je vast al eens van deze anekdote over de beroemde kruisbestuiving gehoord. Maar met Slate’s recente bijdrage aan achter-de-schermen verhalen over hoe Paul en Linda McCartney een gastrol kregen in ‘The Simpsons’, is één feitje in het bijzonder de moeite van het benadrukken vandaag.

Op Slate verhaalt Alan Siegel hoe de schrijvers van ‘The Simpsons’ erover dachten dat ze een idee moesten hebben waarmee McCartney zou instemmen en wat hem ervan zou overtuigen om in de show te verschijnen. En toen ze halverwege de jaren ’90 met het script kwamen waarin Lisa vegetariër wordt, bedacht het creatieve brein David Mirkin dat dit hun kans was.

Mirkin, die de McCartney’s een toen zeldzame vervanger voor kalkoen uit New York cadeau gaf, kreeg de twee beroemde vegetariërs zo ver dat ze toestemde, maar de muzikanten hadden één voorwaarde – Lisa zou voor altijd vegetariër blijven.

Zoals Slate vermeldt, Linde vertelde tegen Entertainment Weekly dat verschijnen in de show hen toentertijd de kans gaf om ‘het vegetarische gedachtengoed bij een breder publiek te verspreiden’.

De show werd uitgezonden op 15 oktober 1995 en hierin verschenen de McCartney’s die optrokken met ‘Simpsons’-karakter Apu, die in de aflevering bekendmaakte veganist te zijn.

Het meest gedenkwaardige moment is wanneer Paul aan Lisa onthuld dat wanneer “Je ‘Maybe I’m Amazed’ achterstevoren afspeelt, je een recept voor een overheerlijke linzensoep hoort”. Tijdens de aftiteling kun je McCartney horen die het recept voorleest onder begeleiding van het achterstevoren gedraaide ‘Maybe I’m Amazed’ – zoals je ook in de onderstaande video kunt zien.

Hebben de McCartney’s en Lisa je ervan overtuigd om vegetariër te worden? Werd Paul vegetariër toen hij zich realiseerde dat zijn bandgenoot, John, een walrus was?

Bij welke Mc eet je liever, bij McCartney’s of McDonald’s? Heb je je ooit verbaasd over de manier waarop linzensoep van je houdt?

(Bron: huffingtonpost.com)
(Vert.: Laura Alblas)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
636840