Beatlesfanclub NL

Julia, de zus van John Lennon, herdenkt verjaardag met taart en start daarmee campagne voor goed doel.
 
Tijdens een speciaal evenement in het Beatles Story, Albert Dock, wordt een chocoladetaart onthuld om Lennon's 75e verjaardag te vieren. Zijn zus Julia Baird opent hiermee een campagne tegen armoede.
 
Het ontwerp van de taart wordt geheim gehouden tot 9 oktober, John's geboortedag, en zal dan voor het eerst te zien zijn in The Beatles Story.
Kookstudio Can Cook uit Garston heeft de taart gemaakt. De keuze is gevallen op een chocoladetaart omdat dat favoriet was bij John Lennon.
 
Julia: "Toen John klein was, was de tweede wereldoorlog nog aan de gang en voedsel was schaars. Ons gezin spaarde ons chocoladerantsoen op zodat we op John's verjaardag zijn favoriete taart konden maken. Hij was dol op chocoladetaart en omdat het dit jaar zijn 75e verjaardag zou zijn geweest, wilde ik dit verhaal vertellen en het combineren met de campagne tegen armoede in zijn geboortestad Liverpool."
 
De taart zal worden geveild en de opbrengst gaat naar Can Cook, die hiermee de campagne 'No Food Poverty' steunt.
'No Food Poverty' wordt geopend met een filmpje met daarin John's zus Julia, zijn oude schoolvriend Tim Holmes en Robbie Davison, directeur van Can Cook. De film laat het armoedeprobleem van Liverpool en andere steden in Groot-Brittannië zien, en moedigt mensen aan om te koken met gezonde ingrediënten om voedzame maaltijden te maken, zelfs met een klein budget.
 
Robbie: "Voedselarmoede betekent dat in het VK meer dan een miljoen families met kinderen honger hebben. Onze oplossing is om iedereen die honger heeft, te voorzien van vers voedsel. Als je 'No Food Poverty' steunt, help je de distributie van vers voedsel aan mensen die het het meest nodig hebben.
 
Als onderdeel van deze campagne zullen we ook speciale chocoladebrownies verkopen in de Beatles Story winkels, cafés en andere Beatles-partners in Liverpool. Van elke verkochte brownie gaat een deel van de opbrengst naar een maaltijd voor iemand die het nodig heeft."
 
Als onderdeel van de feestelijkheden worden Beatlesfans uit Liverpool en over de hele wereld aangespoord om verjaardagswensen op social media te delen om John's 75e verjaardag te vieren. Op Facebook, Twitter en Instagram kan je gebruikmaken van de hashtag #JL75.
 
Martin King van Beatles Story: "John Lennon is een muzikaal icoon en dit jaar zou hij 75 jaar zijn geworden. We zouden het mooi vinden als mensen van over de hele wereld die meevieren door op social media wat te posten met #JL75. Laten we zorgen dat een van 's werelds grootste muzikanten viraal gaat.
 
Om John's verjaardag te benadrukken onthulde Beatles Story recent nieuwe memorabilia -de laatste piano waar John ooit op speelde- samen met een tentoonstelling van niet eerder vertoonde foto's van John Lennon, gemaakt door de Amerikaanse fotograaf Bob Gruen.
Bob was John's persoonlijke fotograaf gedurende de tijd dat hij in New York woonde (in de jaren 70) en heeft enkele van de beroemdste foto's gemaakt in zijn carrière na the Beatles.
 
Andere Beatles-partners uit Liverpool, the Cavern Club en het Hard Days Night Hotel, besteden ook aandacht aan deze gelegenheid met allerlei speciale activiteiten. 
 
The Beatles Story viert dit jaar haar 25e verjaardag en bevat 's werelds grootste permanente tentoonstelling die volledig aan the Beatles gewijd is.
 
(bron: liverpoolecho.co.uk)
(Vert.: Ruby Van Den Bergh-Coenraads) 
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
636840