Beatlesfanclub NL

Lees een passage uit het nieuwe boek, Conversations With McCartney, in de nieuwste editie van MOJO, vol met Beatles-artikelen.
 
Hun namen staan samen op de credits van al hun Beatlesnummers, met inbegrip van vele Nummer 1 singels in de nieuwste editie van MOJO, maar volgens één helft van het samenwerkingsverband was het “Lennon versus McCartney”, en daardoor waren ze allebei zo goed.
 
In de nieuwste editie van MOJO (November 2015 / #264), worden alle tophits per jaar bekeken, en er zit een gratis cd met de 15 originele versies van Songs The Beatles Taught Us bij. Er staat ook een passage in van het nieuwe boek van Paul De Noyer, Conversation With McCartney.
 
In het boek staan uitgebreide, open interviews met Paul McCartney die over een aantal jaren zijn afgenomen. De voormalige redacteur van MOJO geeft een gedetailleerd beeld van de relatie tussen de twee Beatles. McCartney zegt dat ze zowel hun vriendschap als hun rivaliteit nodig hadden om te gedijen, samen in de band en daarbuiten.
 
Als voorbeeld heeft McCartney het over de rol van zijn hit Coming Up uit 1980, die zijn voormalig bandlid inspireerde tot wat uiteindelijk zijn laatste album zou zijn, Double Fantasy.
“John hoorde het nummer toen hij in New York was. Ik zag een documentaire over hem, en iemand zei: 'Ik heb deze plaat van Paul aan John laten horen.' En John zei: 'F**kin' hell, die vent heeft iets goeds gemaakt! Ik moet aan de slag!' Heerlijk idee dat ik John van z'n luie gat heb gekregen”, zei McCartney tegen Du Noyer.
“Dat vind ik leuk, want dat deden we altijd met elkaar. Mensen zien dat misschien als rivaliteit. Dat was het niet. Het was een vriendelijke competitie, die ook noodzakelijk was.”
 
De nieuwe editie van MOJO is nu verkrijgbaar met de volledige voorbeschouwing van Conversation With McCartney, gericht op de relatie tussen John Lennon en Paul McCartney, plus nog veel meer Fab Four!
 
(Bron: mojo4music.com)
(Vert.: Liesbedth te Boekhorst)
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
636860