Beatlesfanclub NL

Nirvana, The Beatles, Oasis en U2 behoren tot de bands die volgens wetenschappers verantwoordelijk zijn voor de ‘meest legendarische liedjes aller tijden’. 
 
Computerdeskundige en muzikant Dr. Mick Grierson van de Universiteit van Londen heeft zeven belangrijke ‘Best Of’ lijsten geanalyseerd en verschillende componenten bekeken zoals slagen per minuut en tekstinhoud, om te bepalen dat ‘Smells Like Teen Spirit’ op nummer een staat.
 
 “We hebben bij elk liedje gekeken naar een aantal maatstaven en ze met elkaar vergeleken om te kijken of er overeenkomsten waren in deze opnames die in andere liedjes minder voorkwamen”, aldus Grierson, volgens dat leuke clubje bij de Daily Mail. 
 “We kwamen erachter dat wat deze liedjes vooral gemeen hebben is dat in de meeste liedjes het geluid op een hele gevarieerde, dynamische manier wordt gebruikt vergeleken met andere liedjes.”
 
Alle gebruikelijke liedjes zitten erbij: ‘Imagine’, ‘One’, ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Hotel California’ en al hun niet weg te denken tijdgenoten. 
 
De Britse rockmuziek is ook vertegenwoordigd door groepen als The Rolling Stones, The Clash en The Kinks, met ‘Live Forever’ van Oasis op nummer 17.
 
De Top 20 ‘meest legendarische liedjes aller tijden’: 
1/ Nirvana – ‘Smells Like Teen Spirit’
2/ John Lennon – ‘Imagine’
3/ U2 – ‘One’
4/ Michael Jackson – ‘Billie Jean’
5/ Queen – ‘Bohemian Rhapsody’
6/ The Beatles – ‘Hey Jude’
7/ Bob Dylan – ‘Like a Rolling Stone’
8/ The Rolling Stones – ‘(I Can’t Get No) Satisfaction’
9/ Sex Pistols – ‘God Save The Queen’
10/ Guns n Roses – ‘Sweet Child O Mine’
11/ The Clash – ‘London Calling’
12/ The Kinks – ‘Waterloo Sunset’
13/ The Eagles – ‘Hotel California’
14/ Elton John – ‘Your Song’
15/ Led Zeppelin – ‘Stairway To Heaven’
16/ Chubby Checker – ‘The Twist’
17/ Oasis – ‘Live Forever’
18/ Whitney Houston – ‘I Will Always Love You’
19/ David Bowie – ‘Life On Mars’
20/ Elvis Presley – ‘Hotel California’
 
(Bron: live4ever.uk.com)
(Vert.: Linda Weller)
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
636900