Beatlesfanclub NL

Een archiefdocument van de school van de Beatle waarop vergrijpen als te laat komen, schampere opmerkingen en ‘kreunen’ staan vermeld, kan 3000 pond op een veiling opleveren.
 
Een schoolverslag waarop staat dat John Lennon vijf keer op één dag moest nablijven kan 3000 pond op een veiling opleveren.
Op het blad staan 29 bestraffingen van 1955 tot 1956 voor de ondeugende Beatle.
Zijn vergrijpen zijn onder meer 'domme opmerkingen', 'geen schoolpet', en 'brutaliteit'.
Op het blad, dat van een vreugdevuur bij de Quarry Bank High School in Liverpool is gered, is te lezen dat 12 september een bijzondere drukke dag voor de toekomstige Beatle was.
 
Twee geërgerde leraren hebben hem vijf keer bestraft, voor onder andere 'geen huiswerk gemaakt', 'praten na 2 waarschuwingen', en 'constant praten'. Er is nog drie keer gerapporteerd dat hij geen huiswerk had gemaakt.
Andere vergrijpen waren: 'kreunde naar me...', 'lastig in de klas' (vier keer genoteerd), 'aanstellerig gedrag', 'verstoring', 'niet aanwezig', en 'erg laat'.
Het klapstuk van de lastige Lennon was 'niet komen opdagen voor het nablijven...'.
 
Het blad kwam aan het licht tijdens een zomervakantie in de jaren 70 toen iemand de opslagruimte moest opruimen en alle overbodige boeken moest verbranden.
Hij zag de naam 'Lennon' in een boek staan, en scheurde het blad eruit. Dit is een van de weinige documenten die de brand heeft overleefd.
De eigenaar, die niet bij name wordt genoemd, verkoopt het blad nu via Sotheby's bij de Rock & Pop verkoop op dinsdag, en er wordt verwacht dat het tussen de 2000 en 3000 pond gaat opbrengen.
 
Bij de bladzijde is een brief van Pete Shotton, die stelt dat Lennon 'zijn beste jeugdvriend' was. Ze noemden elkaar Shennon en Lotton.
Ze kwamen allebei in september 1952 op de Quarry Bank High School. Shotton beschrijft hoe ze vijf jaar lang schoolvrienden waren, en de meeste tijd aan het klieren waren en vaak moesten nablijven.
 
Dr. Gabriel Heaton, die Sotheby's specialist voor boeken en manuscripten is, zei: “We werden benaderd door de eigenaar die vroeg of we het wilden verkopen, en natuurlijk wilden we dat.
 
Er is zoveel materiaal over The Beatles en John Lennon, dus het is geweldig om iets te hebben dat ons het karakter van Lennon laat zien.
Je kijkt er niet van op dat hij geen modelleerling was, en doordat hij niet stil kon zijn en door zijn brutaliteit krijg je een aardig idee van zijn karakter.
 
Het is voor het eerst dat het openbaar verkocht wordt, en het is moeilijk te taxeren omdat het uniek is. Het kan makkelijk veel meer opbrengen.”
 
(Bron: mirror.co.uk)
(Vert.: Liesbethj te Boekhorst

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
636840