Beatlesfanclub NL

Gebruikers van rateyourmusic.com hebben negen albums van de Fab Four in de Top 1000 van albums aller tijden gestemd – maar er was geen plek voor drie vroege favorieten.
 
Muziekliefhebbers op rateyourmusic.com hebben geoordeeld dat negen van de twaalf studioalbums van The Beatles behoren tot de beste 1000 die ooit gemaakt zijn.
 
John, Paul, George en Ringo zijn goed vertegenwoordigd in de lijst, hoewel de gebruikers van de populaire website een voorkeur lijken te hebben voor de latere studiojaren, waardoor Please, Please Me, With The Beatles en Beatles For Sale in de lijst ontbreken.
 
Abbey Road en Revolver staan allebei in de prestigieuze Top 10 op de zevende en achtste plek en in totaal zes albums maken deel uit van de Top 100.
 
Drie van de ‘Fab Four’ staan bovendien ook in de lijst met hun solo-albums.
 
McCartney’s Ram en Band On The Run komen in de Top 1000 voor, samen met Lennons debuutalbum John Lennon/Plastic Ono Band en hitlijst-topper Imagine. George Harrisons All Things Must Pass staat op plek 204.
 
Een overweldigend aantal van 300 van de 1000 albums werd uitgebracht in de jaren ’70 terwijl slechts 121 albums van na de eeuwwisseling in de lijst voorkomen – waarmee de indruk gewekt wordt dat, wat betreft de gebruikers van de website, de beste jaren van de muziek duidelijk achter ons liggen. 
 
Radioheads veelgeprezen album OK Computer uit 1997 staat bovenaan de lijst, samen met andere hoog scorende artiesten als Bob Dylan, Led Zeppelin, David Bowie en The Smiths.
 
De uit Liverpool afkomstige post-punk rockers Echo & The Bunnymen houden samen met The Beatles de eer van hun stad hoog door met hun album Ocean Rain de 907de plaats te bezetten.
 
Met maar twee albums in de lijst heeft 2015 nog niet bewezen een populair jaar te zijn bij de gebruikers van de site.
 
Rapper en Grammy-winnaar Kendick Lamars album To Pimp a Butterfly staat op de 160ste plek, terwijl de minder bekende Amerikaanse zanger Sufjan Stevens met Carrie & Lowell op plek 351 staat.
 
De volledige lijst, inclusief de scores van de Beatlesalbums, is HIER te vinden.
 
(Bron: liverpoolecho.co.uk )
(Vert.: Laura Alblas)
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
636900