Beatlesfanclub NL

Argeloze bezoekers aan Mathew Street op dinsdag 8 september leken even in een scene van A Hard Days Night terecht gekomen te zijn, zij het dat de kleding van de 4 heren die op The Beatles leken, die van de psychedelische periode was.
 
Springend en rennend liepen 4 ‘nep-Beatles’ langs de Cavern. Het betrof de vier spelers van de show ‘Let it Be’ die naar Liverpool komt. Tijdens een persconferentie, bezocht door zo’n 100 journalisten, werd de show toegelicht in het Hard Day’s Night Hotel, dat om de hoek van Mathew Street ligt. 
 
 
De aanwezigen werden welkom geheten door de manager van het hotel, Mike Dewey, die met trots kon medelen dat het hotel recentelijk is opgenomen in een internationaal concern. Vervolgens werd de microfoon overgeven aan de manager van het Royal Court Theatre dat grondig gerestaureerd wordt en waar de show van 8 oktober tot en met 14 november te zien is. Producer van het stuk, de Canadees Jeff Parry, mocht daarna zijn liefde voor The Beatles uitleggen. Hoe de carriere van The Beatles uit toevalligheden bestond. Wat nu als Paul geen gitaar kon stemmen en John hem niet voor zijn band uitnodigde? Wat als George niet met dezelfde bus als Paul reed en wat als Ringo niet zo ziekelijk was geweest en drums ging spelen als afleiding? Als producer wilde Parry zich nooit wagen aan Beatlesshows omdat hij de coverbands nooit goed genoeg vond. Dat veranderde toen – ook bij toeval – de band Rain werd gevormd voor de gelegenheid en wat de de basis zou worden voor de show Let it Be.
 
Let it Be heeft al eerder op Broadway en West End gespeeld en over de wereld getourd (waaronder Japan). Na de gesprekken wordt het podium overgedragen aan de cast van Let it Be. Semi-acoustisch spelen ze een aantal van de meer dan 40 nummers die in de show gespeeld worden: Blackbird, We Can Work it Out, Norwegian Wood en Can’t buy me love.
Na afloop sprak Beatlesfanclub.nl exclusief met Jeff Parry en de band.
 
Jeff, we hadden net de persconferentie en het is de eerste keer dat het in Liverpool wordt opgevoerd, maar het heeft al over de hele wereld gedraaid....
Het heeft eigenlijk ook al in Liverpool gespeeld, 16 maanden geleden en dat is waarschijnlijk ook wel de reden dat we terug komen. We stonden een week in het Liverpool Empire en dat waren zo’n beetje de meest succesvolle optredens van de tour. Het was wel een risico, het had een ramp kunnen worden. Ik bedoel, hoe breng je zo’n band naar Liverpool? Maar het was ongelofelijk, mensen vonden het te gek en omarmden het. De hele Beatlesgemeenschap kwam en stond er achter. Ik was niet zeker.....
 
Het was een moedige stap om een coverband naar Liverpool te halen!
Ja het was moedig en gek etcetera maar het werkte! En de inwoners omarmden het. Omdat het zo goed is, werd het gewaardeerd dus er is een goede reden om het voor zes weken terug te halen.
 
Waarom moeten Nederlanders naar Liverpool vliegen om Let it Be te gaan bekijken?
Meer dan twee miljoen mensen hebben de show wereldwijd gezien en het geeft je een goed gevoel. Mensen die het theater verlaten hebben een beter gevoel over zichzelf en dit komt het dichtst bij een show van The Beatles, de show die ze nooit gegeven hebben. Het gaat om de muziek. We hebben niet zozeer gezocht naar mensen die op ze lijken, dus je doet je ogen dicht en je bent zo dicht mogelijk bij een Beatlesoptreden. Dat zou toch een goede reden moeten zijn, denk ik.
 
Relax and float downstream dus.
Inderdaad! We willen ook wel naar Nederland komen, we hebben ook andere plaatsen in Europa aangedaan. Het is onze bedoeling om zo veel mogelijk plaatsen aan te doen.
 
Tot die tijd, wanneer kunnen de mensen de show in Liverpool bekijken?
Het opent op 8 oktober en het speelt zes weken. Ik weet de einddatum niet (14 november, red.) en vervolgens gaan we naar Tokyo en doen we een tour door Engeland vanaf januari tot de zomer en dan hopen we weer op West End te staan.
 
 
De band - Paul Canning als John Lennon, Emanuele Angeletti als Paul McCartney, Luke Roberts als Ringo Starr and John Brosnan als George Harrison -  heeft zich voor een groot aantal interview afgezonderd in Hari’s bar in het hotel. Aanvankelijk lijkt er geen tijd voor een gesprek met Beatlesfanclub.nl, zeker als het gesprek met de Liverpool Echo gigantisch uitloopt, maar na een charmeoffensief geeft de persassistente ons voorrang voor een kort interview.
 
Paul Canning is even gevat als Lennon en vraagt meteen hoe het op het voetbalfront staat in Nederland (vlak nadat Nederland voor het EK is uitgeschakeld, red.).
 
Hoe moeilijk was het voor jullie om The Beatles te worden? Of worden jullie The Beatles juist niet?
Canning (John): Je doet je best om in het karakter te kruipen maar als je de beste popsongs ter wereld speelt... dat is het makkelijke deel. Je komt gewoon opdagen en je zingt Help! of Here Comes The Sun of Hey Jude of al die andere prachtige songs, dan hoef je alleen maar de maniertjes over te nemen, op de details te letten. Dat is wat het meeste werk is, je leert je deel spelen en als je dat gedaan hebt dan is het geweldig. Dus het is moeilijk, maar als je er van houdt en je hebt er een passie voor dan is het makkelijk, een ‘labour of love’.
 
Was het een natuurlijke keuze wie jullie gingen spelen, jij bent John en jij speelt George (tegen Brosnan), wilde je niet liever Paul spelen bijvoorbeeld?
Brosnan (George):Nee, ik heb ook geen tenorstem... Nee George is mij op het lijf geschreven als gitarist. En ook zijn karakter, een beetje verlegen, dus nee, het is prima.
 
Jullie hebben de show al heel vaak gespeeld, wordt het nooit saai?
Roberts (Ringo): Nee, helemaal niet. Hoe wordt je de mooiste muziek ter wereld ooit zat? Maar niet alleen dat, het publiek is iedere keer weer anders en ze geven je steeds iets anders en je kunt met ze spelen. En ik kijk erg uit naar Liverpool omdat het publiek zo geïnvesteerd heeft in The Beatles, dus het is iets moois voor ons.
 
Komen jullie ook nog naar Nederland? 
Angeletti (Paul): Oh dat zou geweldig zijn! Dan kan ik voor een avond Ringo spelen, dat is mijn geheime droom!

(Verslag en interviews: Ron Bulters)
(Foto’s: Barbara Lookman)
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
637240