Beatlesfanclub NL

De paperback editie van ‘Tune In’ wordt uitgebracht op 3 september 2015.
 
Vermaard Beatles-auteur Mark Lewisohn was dit jaar te gast op de BeatleWeek in Liverpool en hield een sessie genaamd ‘Vraag het Mark’, een opleving van zijn BeatleWeek-sessie in de jaren tachtig. Hierbij besprak hij niet alleen deel één, ‘Tune In’, van zijn driedelige Beatles-biografie, maar lichtte hij ook een tipje van de sluier op over de twee volgende delen.
 
Eigenlijk was het zelfs de eerste vraag die hij voorgelegd kreeg: “Hoe gaat het met boek twee?”. Lewisohn denk nog steeds dat het tweede deel uitkomt in 2020. Hij is nog bezig met zijn onderzoek en is nog niet eens begonnen met schrijven. Er is al wel genoeg materiaal om een aanzienlijk tweede deel te vullen, waar hij nu meteen mee zou kunnen beginnen, maar hij heeft nog niet iedere onderste steen boven gehaald en wil absoluut zeker van zijn zaak zijn voordat hij begint met schrijven. En hij zegt dat hij bijna dagelijks iets nieuws ontdekt, dus het lijkt er inderdaad op dat er nog veel onderste stenen zijn. Deel twee zal totaal anders zijn dan dat hij zich in de eerste instantie had voorgesteld en hij heeft nog geen titels voor het tweede en derde deel. En nee, ze gaan niet ‘Turn On’ en ‘Drop Out’ heten.
 
Eén van de interessantste vragen die aan Lewisohn gesteld werden aan het eind van het vraag- en antwoordgesprek was waarom The Beatles precies vijftig jaar geleden zo’n lange pauze namen. Nadat ze op 1 september 1965 terugkwamen van hun Amerikaanse tournee deden alle vier de Beatles zes weken lang niets, waardoor ze zeer gehaast de nummers voor het album ‘Rubber Soul’ moesten schrijven en opnemen om het voor de kerstdagen uit te kunnen brengen. Lewisohn had hier geen antwoord op, maar laat het duidelijk zijn dat wat ze deden in de momenten dat ze uit het zicht van het publiek waren, minsten zo interessant is als de rest van hun verhaal. Dit is één van de redenen waarom het nodig is dat er nog meer onderzoek wordt gedaan voordat deel twee geschreven kan worden.
 
Nieuw materiaal, nieuwe verhalen en nieuwe mensen uit de periode die beschreven wordt in het eerste deel, ‘Tune In’, zijn opgedoken nadat het boek al gepubliceerd was. Deze komen echter niet terug in de paperback versie. Lewisohn zegt dat het nog wel gebruikt zal worden op de één of andere manier, maar hij weet nog niet hoe en wanneer.
 
De mensen die gevolgd werden in ‘Tune In’ spelen ook nog een rol in de komende delen. Dit zijn de mensen die achterbleven, zoals Allan Williams, Bob Wooler, Rory Storm, Pete en Mona Best enzovoorts. Hun levens werden nog altijd beïnvloed door The Beatles en hun succes en we zullen zien hoe het hen verder vergaat.
 
 
 
(Bron: wogew.blogspot.be)
(Vert.: Laura Alblas)
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
637260