Beatlesfanclub NL

Vrienden en familie van wijlen de Beatle komen samen bij een attractie in het Albert Dock
 
De laatste piano waar John Lennon op gespeeld heeft is onthuld bij het Beatles Story museum in Liverpool. Een paar van zijn dierbaren haalden herinneringen over hem op toen er nieuwe artefacts onthuld werden bij de Beatles Story.
 
Een ‘Honky tonk’ piano bespeeld door deze overleden icoon, gedurende zijn tijd in de New York studio’s in de zeventiger jaren en ook op zijn Double Fantasy album, is voor de komende drie jaar uitgeleend aan de Albert Dock expositie.
 
Bijgaande zijn er nooit eerder vertoonde foto’s te zien van de Liverpool legende, genomen door de Amerikaanse rock ’n roll fotograaf Bob Gruen in de zeventiger jaren.
 
De laatste piano waar John Lennon op speelde is te bekijken in het Beatles Story Museum in Liverpool. Op de foto vlnr Bob Gruen (fotograaf), May Pang, Martin King (directeur van Beatles Story) en Julia Baird (zus van Lennon)
 
Gruen vergezelde John Lennon’s zus Julia Baird en zijn voormalige vriendin May Pang bij de Beatles Story.
 
En hij en May memoreerden de dag dat ze Lennon meenamen naar het vrijheidsbeeld, waar een beroemde foto is gemaakt.
Bob, die Lennon voor het eerst ontmoette in 1972  raakte bevriend met hem en Yoko Ono, “De Amerikaanse regering probeerde hem uit te zetten en het vrijheidsbeeld is een welkomst symbool voor de Verenigde Staten. Het ging erg spontaan toen we daar aankwamen. Het moeilijke was om hem voor dat beeld te krijgen – het staat op een eiland en ik kon maar een klein stukje achteruit om ze er alle twee op te krijgen.”
 
May, die Lennon’s partner was tijdens zijn zogenaamde 18 maanden durende ‘lost weekend’, voegde hier aan toe: “De parkwachter kwam achter ons aan !”
 
Ze herinnerde zich ook dat ze met John en zijn zoon Julian op vakantie was in Disneyland toen de voormalige Beatle het officiële contract tekende voor de ontbinding van de Beatles.
 
Ondertussen sprak Julia Baird over hoe hun moeder Julia haar huis vulde met muziek, ze speelde banjo, ukelele, accordion en piano.
“Ze kon overal op spelen en John rommelde van jong’s af aan op de piano,” vertelde zij.
 
De geleende piano aan de Beatles Story werd onlangs verkocht op een veiling in de US aan een anonieme bieder.
John was er zo aan gehecht dat de mensen dicht bij hem hem omdoopten tot de “John Lennon Piano” omdat hij er op stond dat de piano mee ging naar elke studio waar hij werkte.
 
Hij gebruikte hem toen hij ‘Fame’ schreef met David Bowie en ‘Whatever Gets You thru the Night’ met Elton John, en hij is ook te horen op het album ‘Walls and bridges’.
 
(Bron: liverpoolecho.co.uk)
(Vert.: Trix van Twist)
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
637230