Beatlesfanclub NL

Keith Richards (71) is niet mals over het 'legendarische' album van The Beatles: Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967).
 
'Sommige mensen vinden dat album geniaal, maar ik vind het een mengelmoes van pure bagger.' Dat zei de Rolling Stones-gitarist in een interview met Esquire.
 
De Brit snapt ook wel hoe het zover heeft kunnen komen. 'Als je The Beatles in de jaren zestig was, dan liet je je ook meeslepen. Dan vergeet je wat je oorspronkelijk wil maken met z'n allen. En dus gingen ze Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band maken.' Richards vond The Fab Four ooit wel goed. 'Ze klonken fantastisch toen ze nog The Beatles waren. Ze zijn alleen niet bij zichzelf gebleven.'
 
'Human Riff' heeft het ook nog over de aandacht van vrouwen in die tijd. 'Een ruimte vol met vrouwen die naar je schreeuwen is niet zo armoedig hoor. Want het jaar daarvoor keek niemand naar ons. Maar nu had iedereen het over The Stones en The Beatles. Maar die vrouwen hebben The Beatles uitgeput. Ze stopten met touren in 1966, toen waren ze al klaar in feite. Klaar om naar India en die shit te gaan', sluit hij af.
 
(Bron: parool.nl)
 

Reacties   

#9 edward09 02-09-2015 18:14
rvdb zei:
Keith mag van geluk spreken dat John er niet meer is. Die had hem zeker door de gehaktmolen gehaald al was dit evenmin Johns favoriete album.

Precies wat ik gelijk dacht! Niemand zo scherp als John was.
#8 devel-hunt 31-08-2015 13:12
Keith moet je niet al te serieus nemen, het is een provocateur. Stones albums als Between the Buttoms en zeker their Satanic Majesties request waren mislukte pogingen om sgt. pepper te imiteren. The Beatles maakte in die periode de dienst volledig uit terwijl de Rolling Stones in 1967 zoekende waren. Blijkbaar heeft Keith die frustraties nog steeds bij zich. :lol:
#7 Desmir 31-08-2015 10:21
Hello, goodbye,

Ik beluister vaak het album Sgt. Pepper's lonely hearts club band. Dat doe ik al heel lang en nog steeds met veel genoegen. Het zijn voor mij grote muziekstukken.
Of zouden mensen zoals Brian Wilson en vele anderen ongelijk hebben.
#6 Klaas49 30-08-2015 11:05
In dat interview zei Keith het zo:
- The Beatles klonken geweldig toen ze nog The Beatles waren. Maar in die muziek (van Pepper) is daar niet zo veel van terug te vinden. Het lijkt alsof ze zich door iets anders hebben laten meeslepen en waarom ook niet ? Als je The Beatles was in de jaren zestig dan kon je je zoiets permitteren. Waar je oorspronkelijk voor stond dat verlies je uit het oog en dan kom je op zoiets als Pepper uit. Sommigen denken dat het een geniaal album is maar voor mij is het een verzameling rotzooi; net als Satanic Majesties trouwens. Wij dachten toen: "Nou als jullie met zulke troep aan kunnen komen, dan kunnen wij dat ook."
Voor Keith, die na Satanic de Stones naar de roots terugbracht met albums als Beggars Banquet en Let it Bleed, is dit een volkomen logisch standpunt. En laten we eerlijk zijn; wie luistert er, los van de genialiteit, tegenwoordig nog naar Sergeant Pepper?
+2 #5 rvdb 29-08-2015 14:38
Keith mag van geluk spreken dat John er niet meer is. Die had hem zeker door de gehaktmolen gehaald al was dit evenmin Johns favoriete album.
#4 Desmir 29-08-2015 14:22
Hello, goodbye,
Hier heb ik 1 woord voor: Zielig.
+1 #3 Ed van der Es 28-08-2015 19:28
Benieuwd wat hij van zijn Stones lp / album 'Their Sanatic's Request' vindt? Dat was ooit een poging om ook iets in de Sgt. Pepper sferen te doen toch? Alleen dan vele niveaus lager qua gehalte e.d. Ik heb best respect voor de Stones, maar in de jaren zestig volgden ze toch echt de muzikale richtingen van The Beatles. Een Beatlesplaat met strijkers zij ook een. Een sitar op een Beatlesplaat zij ook een. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar goed: Ieder zijn mening....toch?
+1 #2 Eric62 28-08-2015 19:06
Heeft Keith Richards soms boeken van Boudewijn Buch in het Engels laten vertalen?
+1 #1 edward09 28-08-2015 15:51
Ach die Keith...kan blijkbaar nog steeds niet verkroppen dat The Beatles veel groter zijn dan zijn rollende stenen. De man is een karikatuur van zichzelf.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
637220